Защо привличате мъже, които ви правят нещастна?

Имате ниско самочувствие
22 сеп 2022 22:45, Михаела Лазарова
26
Защо привличате мъже, които ви правят нещастна?
Снимка: Istock

Няма жена, която да не иска да има до себе си мъж, който да я обича, уважава, да се грижи за нея, да я оценява като човек и партньорка. Разочароващо е, когато в даден момент осъзнаем, че сме попаднали на поредния мъж, който ни прави нещастни, защото не ни дава онези неща, от които се нуждаем, за да сме щастливи в любовта.

Нормално ли е да привличаме към себе си мъже, които са недостойни за любовта ни? Защо се случва отново и отново?

Вижте 5 възможни причини да се влюбвате в грешните мъже.

1. Не вярвате, че сте достойни за любов

Това може да се дължи на семейната среда, в която сте израснали. Възможно е вашите родители да не са имали хубава връзка, баща ви да не е уважавал майка ви, към вас да е имало дефицит на внимание, подкрепа, обич. Да сте били често упреквани за разни неща. Това води до ниска самооценка и погрешното очакване, че партньорът ви ще запълни вашата празнота. Тази стратегия ще ви кара да избирате мъже, които няма да са подходящи за вас, но вие ще оправдавате постоянно тяхното лошо поведение.

2. Правите предположения въз основа на усещане

Толкова сте съсредоточени върху усещането за силно привличане с даден партньор, че пренебрегвате очевидните червени флагчета по време на процеса на запознанства. Толкова искате да имате сериозна връзка и любимият ви човек да показва любов и уважение към вас, че се втурвате твърде бързо в отношения с мъж, казвайки си, че с времето, това, което не ви допада ще се промени.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари