Защо привличате мъже, които ви правят нещастна?

Имате ниско самочувствие
22 сеп 2022 22:45, Михаела Лазарова
26
Защо привличате мъже, които ви правят нещастна?
Снимка: Istock

Няма жена, която да не иска да има до себе си мъж, който да я обича, уважава, да се грижи за нея, да я оценява като човек и партньорка. Разочароващо е, когато в даден момент осъзнаем, че сме попаднали на поредния мъж, който ни прави нещастни, защото не ни дава онези неща, от които се нуждаем, за да сме щастливи в любовта.

Нормално ли е да привличаме към себе си мъже, които са недостойни за любовта ни? Защо се случва отново и отново?

Вижте 5 възможни причини да се влюбвате в грешните мъже.

1. Не вярвате, че сте достойни за любов

Това може да се дължи на семейната среда, в която сте израснали. Възможно е вашите родители да не са имали хубава връзка, баща ви да не е уважавал майка ви, към вас да е имало дефицит на внимание, подкрепа, обич. Да сте били често упреквани за разни неща. Това води до ниска самооценка и погрешното очакване, че партньорът ви ще запълни вашата празнота. Тази стратегия ще ви кара да избирате мъже, които няма да са подходящи за вас, но вие ще оправдавате постоянно тяхното лошо поведение.

2. Правите предположения въз основа на усещане

Толкова сте съсредоточени върху усещането за силно привличане с даден партньор, че пренебрегвате очевидните червени флагчета по време на процеса на запознанства. Толкова искате да имате сериозна връзка и любимият ви човек да показва любов и уважение към вас, че се втурвате твърде бързо в отношения с мъж, казвайки си, че с времето, това, което не ви допада ще се промени.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Сега преди 1 година
Защото повече жени си търсят интереса тях друго не ги интересува .Любов има само по филмите дерзайте
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жени, мъже, деца, все заради добротата си страдат и се чувстват нещастни.
18
2
 
10
 
! Отговори
x преди 1 година
Обществото и съвременния "лайфстайл" объркаха жените и ги превърнаха в жалки материалистки - кариера, пари, удобства - постигнати по възможност с минимум усилия и много бързо. Повечето ще поскочат - ама аз не съм такава... А още на следващия ден ще покажат симптомите, че СА именно такива. Намалете лакомията драги жени и събудете своята човечност и скромност. Така ще намерите правилния
17
4
 
4
 
! Отговори
ахахахаха преди 1 година
Ако четете тук и в момента нямате подходящ мъж до себе си, само може да се радвате, т. е. да подскачате от радост.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Deep Zone - Вероятно е била твърде млада и затова не е оценила какво и предлагаш. Казвам ти това като жена, която помни какво й е било забавно в тийнейджърските години. Освен това, всяко момиче очаква след брака да получи от съпруга си такова отношение, каквото е имал нейният баща към майка й. Твоята приятелка сигурно е израсла под грижите на стабилни родители и е живяла с представата, че след сватбата всяко момче ще стане такъв съпруг, какъвто е нейният баща.
15
0
 
5
 
! Отговори
До 12 хихихи преди 1 година
Добрите момчета отиват в Рая , а лошите където си поискат...,но най-често на майната си.
14
0
 
14
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 година
Имам пример от живота си, бях лудо влюбен в едно момиче, щях да се грижа за нея и да я нося на ръце, реши, че съм прекалено "нормален" и в момента ми се оплаква как нейният пие по една кофа алкохол преди лягане, сигурно и я бие...Така че понякога жените привличат точно такива боклуууци, от които искат да избягат, защото другите сме "много нормални" и няма да сме им интересни...
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото Ви е страх от самотата, търсите пари и нямате мозък.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8 Че какъв ли избор имаме :) Вие всички се мислите за меко казано идеални, но най-често сте обикновени егоисти. И какво лошо намирате в чувствата? Какво щеше да е детството Ви, ако майка Ви не ги изпитваше? При това - щедро :)
11
4
 
7
 
! Отговори
Психолог преди 1 година
Щото си падате по "лоши момчета" ;))
10
4
 
5
 
! Отговори
Кух профил преди 1 година
Защото не знае какво иска. Като разбере, че пак се е окъкала, оле колко съм нещастна.
9
2
 
25
 
! Отговори
чвор преди 1 година
Тъпотии на квадрат! Истината е, че жените постоянно избират играча,лошото момче или тоя с парите и не дават шанс на мъжете, които си заслужават, съответно тези мъже дори не си позволяват да ги заговорят, защото насреща им е сложена табелка "не ме занимавай "още на посрещане! Социалните мрежи също им изкривява представите за реалността! После що толкова раздели и самотни майки, къде били останали мъжете и защо раждаемостта била ниска...
8
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие жена да прави логичен обоснован и добър избор виждали ли сте ? Всичко при тях е емоции, като са малки са буре с емоции, като са големи са дърти с емоции
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щастието идва отвътре. Никой не може да ви ощастливи, не и за постоянно/дългосрочно. Мъжете и жените търсят удовлетворение на телесни, духовни, материали, финансови и др. Потребности. И реалността катастрофално може да се размине с идеалния образ и въображение на заблудената па ти ца. Оттам тя е нещастна и разочарована. А всъщност, ако нищо много не очаква от самото начало, няма и да може да се разочарова в последствие.
6
2
 
10
 
! Отговори
Чувствителен Гларус преди 1 година
Вчера приключих един езиков курс. Той беше шест месеца. Но съм малко тъжен. Свикнах с другите курсисти и с учителката, но сега се чувствам малко тъжен, че вчера беше последният ни ден заедно... Даже докато се прибирах ми се насълзиха очите... И в следващите дни ще чувствам самота... Много се превързвам... След година правя 30 години но вярно, че след всяка година човек се променя и узрява.
5
0
 
16
 
! Отговори
Друг вариант преди 1 година
Самият той е комплексар и нарочно търси неопитна наивна девойка, за да се опита да я накара да му се възхищава. Намери ли такава, започва да й внушава, че тя е нищожество в сравнение с него и че може да я разиграва както си иска. Наивното момиче може да страда, но това е полезно, защото така тя трупа житейски опит и когато узрее за брак, вече може да различава стойностния мъж от льольото.
4
2
 
8
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Пази Боже ако привличам мъже!!! Пу, пу, плюя си в пазвата против уроки и ше хода да ми леят куршум че се стресирах от туй заглавие!!!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде мие коментарът?
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде мие коментарът?
1
6
 
18
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
В масовият случай е, защото сте т.ъ.п.а.