Забавления за деца, за които не ни трябват пари

Засадете растение от семена
27 сеп 2022 21:39, Михаела Лазарова
6
Забавления за деца, за които не ни трябват пари
Снимка: Istock

Да се угоди на децата понякога се оказва трудна задача. Нямаме търпение да дойде празник, за да се устремим към детския магазин с поредната поставена цел – още една играчка в колекцията. Какво следва после? Разбира се – нашият мъник е радостен и доволен... за цели 30 минути! След няколко дни от очакването не е останала и следа. Ежедневието настъпва и не след дълго чуваме: „Скучно ми е“. Какво?! Не можем да повярваме на ушите си! С умиление се сещаме за времето, в което ние бяхме деца и как играчките, които имахме, се брояха на пръстите на едната ни ръка! И никога не ни беше скучно! Какво се обърка по пътя? Може би прекаляваме със затрупването на децата си с играчки и без да се усетим, сме ги разглезили. Време е да дадем „на задна“ и да се опитаме да поправим стореното! Можем ли да забавляваме децата си без пари? Да, разбира се! Представяме ви доста забавни и лесни идеи, с които можете да върнете отново веселбата вкъщи или навън. Ето ги и тях:

Забавления на открито

• Направете си пикник – използвайте възможността, която ви дава всеки слънчев ден. Не се срамувайте – вземете нещо за хапване и топло одеяло – посетете близкия парк и се порадвайте на природата.

• Помогнете на детето да се упражнява в любимия си спорт – независимо дали става въпрос за футбол, баскетбол или бягане – излезте навън и дайте възможност на детето си да ви покаже какво може!

• Направете си концерт – ако детето ви обича да пее, танцува или нещо друго – дайте му възможност да се изяви – селският двор може да се окаже перфектна сцена за него! А пък вие бъдете в позицията на жадна за изкуство публика!

• Играйте на „Сляпа баба“ - сложете превръзка на очите и си определете лесни цели – например да докоснете близкото дърво. Усмивките са гарантирани!

• Разходете се в близката гора – ако не разполагате с гора, нека паркът бъде такава! Подгответе си телефон или апарат и снимайте най-различни горски находки – интересни гъби или растения. Когато се приберете вкъщи, можете да проверите в интернет на какво сте се натъкнали.

• Измийте колата – вземете кофа с вода, препарат и голяма гъба. Децата обичат активности, които могат да ги накарат да се изцапат или намокрят!

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 1 година
Браво на тебе! Нагледали сме се на такива в последните 20 години. Резултатите са трагични. Приготви си спестяванията за яки уроци по всякакви предмети в училище, да не се чувстваш изненадан, като се сблъскате челно с реалността. Най-лесно е всичко да е на готово, да се търсят лесни забавления, да не се учи, да не се мисли.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мойто го пускам в локвите след като е валяло. В снега и в градушката.
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сещам се още такива безплатни занимания. Ритам изчадието в корема, а то пищи и се гърчи. Поне за мен е забавно.