Как да стабилизирате връзката си?

Не забравяйте, че сте „ние“, а не само „аз“
27 окт 2022 20:26, Михаела Лазарова
7
Как да стабилизирате връзката си?
Снимка: Istock

Връзките са сложни. Дори най-щастливите двойки имат проблеми. Много партньори се спират пред проблемите, защото не намират решение за тях. Позволяват негативните обстоятелства да разрушат отношенията и да влошат връзката. А реално почти не съществуват неразрешими проблеми, стига човек да знае как да действа, как да подходи и най-вече да има желанието да оправи нещата.

Една от най-големите грешки, които повечето двойки допускат, е да продължават да предприемат едни и същи действия, очаквайки нещо да се промени. За да очакваш различни резултати е нужно да промениш подхода си.

Именно по този начин действат щастливите двойки, които остават заедно завинаги. Те намират начин да решават проблемите си, а не да ги заобикалят или да чакат просто бурята да отмине.

За да запазите връзката си и да не позволите отношенията да се влошат още повече, трябва да направите някои промени в подхода за решаване на проблемите.

1. Общувайте, не водете разпит.

Повечето двойки имат проблеми с комуникацията, дори и тези, които не осъзнават този факт. Колкото и да си мислите, че общувате качествено, излагате проблемите на масата и търсите общо решение, невинаги е така. Ако провеждате разговорите си под формата на разпит, атакуване, притискане в ъгъла, това не е начинът. Единственото, което ще спечелите е бягството, отдръпването на партньора ви. Говоренето и обсъждането на проблемите е взаимен процес, а не отношения от типа „обвинител и обвиняем“.

2. Превърнете всичко в приключение, не в рутина.

Ако връзката ви е започнала да доскучава, да се изтърква и да губи първоначалната си искра заради лоша комуникация и натрупали се проблеми, направете нещо, за да промените това. Избягайте от рутината. Превърнете всичко, което правите в приключение, а не в задължение, което води до още скука.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: връзкалюбовинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Лена преди 1 година
ами стегай главата и нещатата че черния човек е готов на всичко за паспорт и иии размножаването многократно чрез отегчената ти жена готова на всичко да избяга от забилия живот ие на косъм работата и накрая 2-3 от новите европейчета и тя си ги гледа сама и ти сам
2
1
 
1
 
! Отговори
КатоЗапочнетеОтпреди преди 1 година
В началото е харесването и собствените ти намерения. Изпитваш ли силно влечение спрямо някого/някоя и ако желаеш сериозна връзка, още преди да започнете връзката се опитай да прецениш човека - дали е отговорен. Това важи и за мъжете, и за жените. После е важно да се прецени и друго - имате ли общи интереси, сходни ли са характерите ви. Ако отговорът на тези въпроси е положителен, постарай се още в първите години на брака да създадете поне две деца. Така връзката ви е гарантирана.
1
2
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Голям CУР и дълбок портфейл. Друго НЕ върши работа в днешно време.