Афродизиаци за мъже и жени

Повишават либидото
18
Афродизиаци за мъже и жени
Снимка: Istock

Всички сме чували за афродизиаците и тяхната способност да повишават сексуалното желание при мъжете и жените. Историята на афродизиаците започва още преди векове. Днес те са често срещано допълнение към всяка връзка, тъй като ѝ помагат да бъде процъфтяваща, страстна, дългосрочна.

Афродизиакът е агент, който засилва сексуалното желание и влияние на поведението, което прави секса постижим и приятен. По същество тези агенти повишават либидото ни, помагайки ни да влезем в правилната нагласа, за да се чувстваме и да се държим привлекателно.

Нашето либидо, известно още като сексуално влечение, се определя като „цялостното сексуално влечение на човек или желание за сексуална активност“, отбелязва yourtango.com

Тест: Какви сте в секса

Но дали знаем как да използваме ефективно афродизиаците, защото те не са просто приятен аромат или вкусна храна, за която сме чували, че повишава сексуалното желание.

Първоначалният прилив, който усещаме в началото на една връзка, стимулира чувството на еуфория в мозъка. Това е, което създава и укрепва първоначалната основа на любовните спомени от взаимоотношенията. Това засилва и петте ни сетива, помага ни да се съсредоточим върху любовта си.

Когато сме на крилете на любовта се усещаме много по-позитивни, енергични. Но колкото и да ни радва любовта, нашето тяло не може непрекъснато да освобождава хормони и невротрансмитери, които да ни карат да се чувстваме вълшебно и да имаме желание за секс.

Повишените нива на адреналин, ендорфини, норепинефрин биха натоварили тялото и мозъка ви с течение на времето. Освен това е трудно да функционираме правилно в други условия, когато любовта напълно превземе ума ни, нали?

Каква е разликата между интимност и близост?

Когато започнем нова връзка и тя се окаже продължителна във времето, като месеци, години, настъпва и промяна, която е белязана от повишаване на серотонина, окситоцина и вазопресина и намаляване на тестостерона, всички от които имат за цел да поддържат нас и любимия ни човек заедно в дългосрочен план.

Западни изследвания показват, че двойките, които правят нови неща заедно редовно, имат по-добри, по-удовлетворяващи взаимоотношения.

Тези нови и вълнуващи преживявания стимулират повторно производството на онзи биохимически коктейл, от който сме „пили“ по време на началните етапи на влюбването, като отново подобряват специалните моменти и укрепват интимната ни връзка.

За да се възползваме напълно от предимствата на храните афродизиаци, първо трябва да ангажираме мозъка си.

Използването на всичките пет сетива и привличането на внимание към нашето емоционално състояние с фонова музика и съблазнителна атмосфера ще започне да произвежда ендорфини, което от своя страна стимулира производството на повече допамин.

Тези два неврохимикала работят в тандем, за да имаме постоянен поток от приятни чувства.

След това към „коктейла“ се добавя норепинефрин, който засилва паметта, подобрява ученето и изостря способността ни да останем фокусирани. Освен това има положителен ефект върху възбудата, системата за възнаграждение, настроението и кръвното налягане. Увеличаването на норепинефрин може също така да ни помогне временно да оставим настрана притесненията и разсейването, за да можем да имаме по-удовлетворяващо сексуално изживяване с партньора си.

Допаминът и норепинефринът се синтезират в тялото от аминокиселините тирозин и фенилаланин.

Богатите на протеини храни като червено, птиче месо, морски дарове и твърди сирена повишават нивата на тирозин, подпомагайки метаболизирането на норепинефрин.

Фенилаланинът обаче трябва да си го набавим чрез консумацията на някои храни, тъй като не се синтезира в организма ни. Добри хранителни източници на тази аминокиселина са млечни продукти, авокадо, ядки, семена, бобови растения, листни зеленчуци, пълнозърнести храни, птиче месо, риба, някои морски дарове и други.

Ето 3 категории афродизиаци за мъже и жени, които искат бързо да увеличат либидото си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: флиртинтимностлюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
брома преди 1 година
е най-якия афродизиак, в казармата ни го даваха с чая и мишката ми се дървена седеше
8
0
 
0
 
! Отговори
Заврян зет преди 1 година
А за спадане нещо има ли успокоителни нещо,че мойта ми пуска 1 път в седмицата свършва за 2 минути и вика стига толкова.Преди да се оженим не беше така ама сега съм заврян зет баща и се оказа лихвар родата и голяма в чужд крад съм нема мурдане .Само на ножки го карам.Немога и да се разведа че влязох много навътре в бизнеса и ще ме изкарад на среднощен пикник. Не искам да ми става с две думи.
7
1
 
2
 
! Отговори
За жалост преди 1 година
Парите са при връзкарите.
6
1
 
3
 
! Отговори
Парите преди 1 година
Много пари и много свободно време за разврат и извратени фантазии това са афродизиците.
5
0
 
1
 
! Отговори
Удоволствието преди 1 година
Да шпионираш 20-30-40 години назад, да подслушваш жилища, да следиш телефони и автомобили, да издирваш познати, клиенти, приятели, мъже и жени, да ги обработваш и манипулираш без да намериш някоя от която съм се възползвал, някой излъган клиент, нещо да съм откраднал или поне да съм пик-л някъде на забранено. Година обиди и подигравки вместо да си оправиш отношенията с тези с които трябва. Голям афродизиак.
4
1
 
2
 
! Отговори
Извън времето преди 1 година
Тя си знае че я искаш, ти си знаеш че те иска. Какво повече трябва?
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дето ни слагаха бром у чая у казармата, мен взе да ме хваща.
2
0
 
3
 
! Отговори
За? преди 1 година
Хората които използват стимуланти, в повечето случай имат проблем със сексуалната възбуда или вече не се възбуждат от партньора си.
1
3
 
2
 
! Отговори
гошо...Тъпото преди 1 година
До Бaй Kypти от Куртово Конаре - Ако редовно...садиш и копаш Куртовска капия и след това я правиш на трушия и я,,,ядеш,ще се оправят работите.