Рецептата Dnes: Котлети с лук

Вкусно ястие
21 яну 2023 09:56, Михаела Лазарова
15
Рецептата Dnes:  Котлети с лук
Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 500 г свински котлети
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 2 глави лук, нарязан на полумесеци
  • 4 стръка мащерка
  • 2 ябълки, обелени и нарязани на полумесеци
  • ½ чаша червено сухо вино
  • 1 супена лъжица масло

Приготвяне:

В голям дълбок тиган загрейте зехтина на средна към висока температура. Запечатайте котлетите от двете страни по няколко минути, като преди това сте ги овкусили със сол и пипер. Извадете ги и ги прехвърлете в чиния временно.

Намалете котлона. В мазнината задушете лука, като разбърквате постоянно, докато омекне за около 7-8 минути. Добавете мащерката и ябълките. Овкусете с още малко сол и пипер, ако се налага. След няколко минути добавете и котлетите. Залейте с виното. Гответе, докато ябълките омекнат или около 10 минути.

След като сосът около месото и останалите продукти започне да се сгъстява, прехвърлете всичко в плато за сервиране.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
егати гадната рецепта
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
свинско с ябълки кромид вино
8
0
 
3
 
! Отговори
В. преди 1 година
Ходих за мляко сутринта. После купих кокали с ребра. Дъщерята се прибра. Направихме с ориз.Споделям го с един човек. Кой какво следил не ме интересува.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ястие може дастанемного вкусно,ноима един проблем. След консумацията на толкова много лук се отделят много физиологични газове.
6
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 1 година
Правси,зависи от много неща кога ще са готови за консумация и ябълките, и месото. Зависи в какъв съд ги приготвяш, колко време стоят захлупени /например, не е все едно дали е обкновен тиган или е "Цептер"/.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е котлет. Нарича се контра филе, за който не знае. Рецептата е объркана.
4
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само ИТ-тата имаме пари за месо, слугинажа с 3000 лв заплата ще яде соя
3
6
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Не виждам кокал на фотото :)))
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запечатаните котлети не са готови за ядене. За още 10 мин. докато омекнат ябълките, също няма да са готови. Сварени ябълки ли ще ядем или сурово месо?
1
10
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Най обичам българско юнашко мляко:)))