Зимната закуска е различна от лятната, какво да хапваме?

Изберете яйца и мюсли
9
Зимната закуска е различна от лятната, какво да хапваме?
Снимка: Pexels

Съставът на закуската през зимата трябва да се различава от този за лятното хранене. В интервю си за радио Sputnik диетологът Наталия Круглова назовава продуктите, които не трябва да се консумират по време на сутрешното хранене през студените месеци.

Според Круглова зимната закуска трябва да е хранителна и да съдържа всички вещества, от които се нуждае организмът. Тя обяснява, че престоят на открито при минусови температури ни принуждава да изразходваме повече енергия, отколкото при топло време.

"Само една чаша кисело мляко или един сандвич не са достатъчни през студения сезон. Закуската трябва да е засищаща и пълноценна по състав", казва тя.

Въпреки това засищащо и питателно не са едно и също нещо, предупреждава диетологът. Тя препоръчва да се изключат от сутрешното меню ястия, съдържащи големи количества прости въглехидрати.

"Такива са например, някои готови храни за закуска, които съдържат много захар, сладкиши и някои бонбони. Тези храни могат да бъдат само малка добавка към редовната закуска през зимата, а не основната й част, защото след нея бързо ви се иска да ядете отново. Такава храна може да е пълна с калории, но не засища за дълго време", казва Круглова.

По време на студения сезон човек задължително трябва да си набавя витамини и фибри сутрин, допълва тя.

"През зимата можете да закусвате с бъркани яйца, варени яйца или извара, но със задължителното добавяне на пълнозърнести храни като мюсли или хляб, както и плодове. Бих добавила и източници на растителни мазнини, например шепа ядки", съветва Круглова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: яйцазакускамюсли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
пръд ня преди 1 година
Не споменахте шкембе чорба ако си снощен и една бирЪ.
6
0
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
По-голяма тъпотия и отвратителна закуска не бях чел... Вафли за закуска?! Разбирам едни хубави домашни гофрети с Ементал или някакво сладко, ама вафли?! Шоколад?! Толкова ли те мързи?
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво хапваме често ние- една вариация наша си на Яйца Бенедикт :) Бриош питки запечени със шунка или бекон, айца на очи отгоре, авокато на резени и сос Холанде отгоре. Да си оближеш пръстите. Също така наблягаме на горски плодове. Обикновени палачинки с домашна Нутела със 100% лешников тахан и горски плод. Малко домашна сметана по желание. PB&J сандвичи също хапваме. Мюсли с домашно кисело мляко и какво ли не. Гледаме доста да се движим, че покрай хоум офиса си е мързел голям през деня.
4
2
 
11
 
! Отговори
Антифриз преди 1 година
Кафе с водка или водка с кафе, в зависимост от съотношението. Също и чай с коняк или ирландско кафе.
3
0
 
7
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 година
До Анонимен 2 О да . Задължително. Пропуснах.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Праз... Голем Праз!
1
3
 
8
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 година
По добро от сланина от Кауфланд по 25 лв. няма.Казват че била полезна за сърцето за това цената е висока. И 200 мл. червено вино и си готов.Лека работа.