3 причини интровертите да създават трайни връзки

Винаги ще отделят време за вас
12
3 причини интровертите да създават трайни връзки
Снимка: Istock

Интровертите често биват възприемани като мрачни личности, които се изолират от света. Всеки познава поне по един интроверт и това, което вероятно не знаят за него е, че тези личности ценят времето, енергията си и затова са придирчиви при избора на компания за кафе, приятели, партньори за любовна връзка, дори роднини.

Най-хубавото е, че определено знаят как да създават и поддържат здрави взаимоотношения. Въпреки своите странности, както всички останали типове личности, интровертите могат да бъдат и подкрепящи приятели.

Но какво точно им помага да създават трайни взаимоотношения?

Те са емоционално зрели

За интровертите е известно, че прекарват повече време в интроспекция и затова са склонни да бъдат в по-добър синхрон с емоциите си от другите. Знаят, че има определени механизми за справяне с положителните и отрицателни емоции. Разбирането за това как „работят“ емоциите ни е от решаващо значение за всяка връзка.

Изберете картина и вижте какво ви липсва в живота

Екстровертите например не прекарват време в изследване, вглъбяване и осъзнаване на емоциите си. Понякога дори игнорират някои от проблемите си, предпочитайки да търсят забавление. И когато все пак се сблъскат с даден проблем, те са свикнали да разчитат на другите, за да го преодолеят. Интровертите за разлика от тях са свикнали да решават проблемите си сами, което ги прави много по-емоционално зрели.

За създаването на по-дълбоки връзки, били те интимни или приятелски, емоционалната зрялост е важна, тъй като тя прави взаимоотношенията по-силни, особено ако участващите в нея хора могат да се разбират. Интровертните личности са и по-разбиращи към проблемите на другите. Не биха ви накарали да се чувствате виновни в моментите, в които сте ядосани или разстроени. Те са подкрепящи.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за дребните питам
6
0
 
1
 
! Отговори
улиганчетата преди 1 месец
екстро или интроверти са
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шпоркат без да се фалят.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Приятни сънища.
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имаше известна прилика. Не ми дава мира.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимна преди 2 месеца
Защото нямат много контакти и като свикнат с някого, не го пускат, иначе ще се наложи да търсят и да свикват с друг. Не е лесно да си такъв тип човек.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Иска ни се да е така.