Коя работа е подходяща за вас?

Изключете за миг финансовата лампичка
24 май 2023 23:00, Михаела Лазарова
28
Коя работа е подходяща за вас?
Снимка: Istock

Въпреки че изборът на сфера за развитие и поприще се свързва с с по-скоро ранния етап от живота ни, мнозина от нас дори на зряла възраст изпитват затруднения с намирането на мечтаната работна позиция. В следващите редове ви предлагаме няколко идеи, чрез които ще можете да се опитате да разберете коя е работата, която би ви доставила удоволствие. И така:

Оценете предишния си опит

Направете резюме на всички служебни позиции, които сте заемали досега. Формирайте малък списък и запишете всичко, което не ви е харесало на последното (или последните няколко) работно място (места). Може би не ви е допаднала позицията, която заемахте или дейностите, които трябваше да извършвате? Или пък причината за напускането ви беше колективът, фирмата или като цяло секторът на развитие? Наред с негативите, в отделен списък можете да запишете и всички позитиви, които ви карат да работите на дадена служба. Така ще можете да видите черно на бяло какво наистина ви кара да се чувствате добре в работната среда.

Заимствайте идеи от другите

На всеки се е случвало да има познат или пък да види по телевизията или в социалните мрежи човек, който сякаш работи мечтаната работа. Замислете се кое беше последното нещо, което ви очарова в дейността на приятел или познат. Може ви сте искали да правите точно това за себе си, но никога не сте имали смелостта да си го признаете? Животът е прекалено кратък, за да не се чувствате на място в по-голямата част от деня си. Не забравяйте, че никога не е късно да смените попрището и да се наслаждавате на това, което работите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: успехкариераработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Искам да работя като Михаела Лазарова в Днес-препишеш 5 статии- вземеш 100 лева :))
14
2
 
4
 
! Отговори
Стар виц преди 10 месеца
Създали ТКЗС-то и Вуте преценил, че ще е по-изгодно да си намери работа като чиновник, вместо да се труди като текезесар. Отишъл в Общината и поискал да го назначат. Попитали го какво може да прави. Той отговорил: "Мога да копам." Питали го може ли да прави и нещо друго. Отговорил: "Мога и да не копам!"
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Директор на водопад? ;)
12
2
 
10
 
! Отговори
Св преди 10 месеца
Много искам да съм охрана в банков офис, от тия - пенсионерите, невъоръжените. Прекрасна работа, нищоправене. Но явно им изискват да има такава позиция, просто си седи и сигурно понякога въвежда ред, когато дават пенсиите ...
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И аз съм на 49 и вече се наработих достатъчно. Мога да го ударя на у-вол-не-ни-еееее. Да работят наймуните да стават хора. Да работят и ненаситните, на които все им е малко. Имам достатъчно да живея добре и подбирам занимания, които и без пари ми харесва да правя.
10
0
 
18
 
! Отговори
Петко преди 10 месеца
Някоя държавна с голяма обедна почивка. Да отивам на работа към 11 и да си хапна и поспя в от 12 до 3 и в 4 да се прибера вкъщи. Не търся много, само 4000 лева нето заплата. Нямам кредити, нито ипотека. Всичко си е мое. 2 хиляди ще харча и 2 хиляди ще спестявам. Животът е прекрасен.
9
0
 
17
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 10 месеца
Раута ли е ,не ми я хвали !
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Моят баща беше миньор, пенсионира се на 50 години. Сега е на 87 г. Взима 2060 лв. пенсия. Добре си му е.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Певица, музикант. От 4 годишна го знам, като пропях песните на Лили Иванова...оттогава не съм спирала да пея. Музиката е всичко за мен.
6
0
 
12
 
! Отговори
Дедо ви преди 10 месеца
Искам да съм Директор на Снегозадържането.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Министър или зам министър... Според мен зам министър е по-подходяща за мен... В краен случай депутат... Просто много искам да помогна на България...
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За мен ще е подходяща работа да съм палач на гербави престъпници!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 1 - Че и ние сме месни, бе, не правиш ли разлика между месни и месТни?
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никоя, на 49 съм, искам вече да си ходя, не да работя. Баси, да си плащаш, за да живееш, като че си искал да те раждат. Последните дни видях няколко бременни пустиннячки. Горките бъдещи работници...
1
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Освен мияч на тоалетна в ЕС няма,а другите са за месни.