Чочо Попйорданов почина рано тази сутрин

15-часовите усилия на лекарите не успяха да спасят актьора
Обновена: 5 май 2013 10:17 | 5 май 2013 10:17,
432
Чочо Попйорданов почина рано тази сутрин
Снимка: Bulphoto

Актьорът Петър Попйорданов, известен като Чочо Попйорданов, почина рано тази сутрин в "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на болницата.

Въпреки близо 15-часовите усилия на лекарите от Клиниката по интензивно лечение в "Пирогов" Попйорданов почина в резултат на тежка черепно-мозъчна травма, се посочва в съобщението.

Както съобщи вчера Dnes.bg, 48-годишният актьор бе настанен в Централната реанимация на "Пирогов" с пряка опасност за живота, след като бе пострадал много сериозно.

Петър Попйорданов бе докаран вчера следобед в болницата в коматозно състояние. В резултат на височинна травма е имал тежка двустранна мозъчна контузия, двустранно счупване на черепните кости, вътречерепен хематом, счупване на черепната основа, контузия на белия дроб и едно счупено ребро.

Сърдечната му дейност е била поддържана с медикаменти и е бил поставен на командно дишане. По информация на bTV актьорът е паднал на глава от 2 метра при инцидент на Боянските гробища.

Преди десетина дни Чочо Попйорданов загуби майка си.

Актьорът е роден на 11 юни 1964 г. в София. Син е на Иван Попйорданов, дългогодишен директор на Киноцентър „Бояна“ и генерален директор на БНТ през 1998 г.

През 1989 г. Попйорданов завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност актьорско майсторство в класа на Крикор Азарян и Тодор Колев.

Играе в трупите на театър „София“, Малък градски театър „Зад канала“, а от 1994 г. и в Народния театър. Най-известните му театрални роли са в постановките „Сън в лятна нощ“, „В полите на Витоша“, „Бурята“, „Човекът, който прави дъжд“, „Кимоно“, „Декамерон“, „Призраци в Неапол“, „Хеда Габлер“.

Чочо Попйорданов участва и във филмови продукции, сред които „Вчера“ (1988), „Адио Рио“ (1989), „Любовното лято на един льохман“ (1990), „Вампири, таласъми“ (1992), „Сезонът на канарчетата“ (1993), „Граница“ (1994) „Испанска муха“ (1998), „След края на света“ (1998), „Дунав мост“ (1999), „Сомбреро блус“ (1999).

Чочо е носител на множество номинации и награди, сред които номинация за Аскеер през 1996 и награда Аскеер през 1997 г. и награда „Златен Баяр“ в Белгия за най-добра мъжка роля във филма „Граница“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още по темата: Чочо Попйорданов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
10
 
! Отговори
edna balgarka преди 10 години
mnogo jalko . vechna mu pamet . poreden chovek na izkustvoto si otide bez vreme . samounischtojavame se i niama spirane . za sajalenie .
99
3
 
66
 
! Отговори
Егоистката преди 10 години
vbox7/play:c03eb2dcСбогом, скитнико! Непокорнико, луда главо! Препускай с белия кон ден и нощ, и наяве и насън!
98
3
 
54
 
! Отговори
detelina преди 10 години
Много се надявах,Чочо да се оправи,но уви!На такъв голям празник ни напусна поредният талантлив артист,жалко много жалко-за съжаление -животът няма втори дубъл!Дано да се е.преселил в по-добър свят.ПОЧИВАЙ В МИР!
97
4
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голям, много много голям и сърцат човек, голям актьор, само като го погледнеш, можеш да видиш, че той не живееше за дребните неща, този човек имаше идеали, беше над нещата. Животът дава, но и взима, беше му дал талант, харизма, излъчване, но сякаш беше отнел щастието, изписано беше на лицето му, че има нещо, което го тревожи. Може би е по-добре, че се отърва от този свят, който не можа да го оцени подобаващо. А за пороците - кой от нас няма? Нека първо погледнем себе си, после да съдим другите.
96
3
 
25
 
! Отговори
Егоистката преди 10 години
Нито сме герои, нито светци, но не сме и щрауси, които си заравят главата в пясъка и някак си в светски аспект си мълчиш, но в анонимня форма излиза, че за никой не е тайна за алкохола и белото и някак си си казваш, че е на едно по-хубаво място, но егоистичната ти душа казва- ех, защо трябваше този пич да си замине така нелепо, да му се не види, можеше да другояче, можеше да има любов, деца, можеше още да ме радва..
95
5
 
7
 
! Отговори
dragomir.ganev.73 преди 10 години
vseki namira sm smisala za jivota i smartta si!...svetlina ilyubov v otvadnoto coco!...
94
4
 
46
 
! Отговори
Мила преди 10 години
Чочо беше талантлив и готин. Но това не се прощава. Синдрома Моцарт- Салиери, в цял свят, а тук особено изразен! Дано там му е светло,да има обичта на майка си,и приятелството на талантите, които преди него отидоха на Вечното Небе ( каквото и да значи), далеч от суетата и злобата!
93
5
 
51
 
! Отговори
Дори и така да е, преди 10 години
за умрелите се говорят хубави неща или нищо! Всеки си има пороци, никой не е светец! Почивай в мир Чочо!
92
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вярващи сме!Чочо ще възкръсне!Такъв дух и добрата му душа ще се върнат на земята.Енергията не може да умре все пак.Ама в "Под прикритие"4 няма да го видим...А толкова ми се искаше да се върне в сериала.Мир на душата ти,Чочо!Между другото сам ли е бил там?Нямало ли е кой да го хване?И гробищата ни не са като хората,разорани ниви...
91
4
 
25
 
! Отговори
Deni преди 10 години
Имам неясното усещане че майка му която е все още е на Земята понеже няма все още 40 дена го е извикала при себе си скоропостижно но не и без голямата скръб и тъга на актьора разбира се!Този паталогичен мистификационен сюжет има своето естественно и логично обяснение...!
90
4
 
15
 
! Отговори
Deni преди 10 години
Жалко,а щеше(готвеха му сценаристите) да възкръсне в сериала-"Под прикритие-4"!
89
1
 
10
 
! Отговори
Svetlin преди 10 години
pochivai v mir 4o4o ti si edin ot svetlite ly4i v bylgarskata dyrjava
88
1
 
23
 
! Отговори
в. преди 10 години
По информация на bTV актьорът е паднал на глава от 2 метра при инцидент на Боянските гробища.Преди десетина дни Чочо Попйорданов загуби майка си.-----------------------------------------------------------------Нямам думи, ужасно нелеп инцидент. Отиваш да оставиш цветя на близък и повече не се връщаш от там. :(((((((((((((((((((((((((((
87
1
 
30
 
! Отговори
в. преди 10 години
Почивай в мир! Много харесвах НЛО! Беше уникален!
86
43
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Да е жив и здрав за много години.
85
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Светлина по пътя ти,Чочо!
84
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много лъчезарен,добър,откровен и истински!Страшно талантлив!Известен като невероятен приятел,пич,с любовта си към животните и моралните ценности.Не даваше и пет пари за *** овце,които се опитваха да го изкарат алкохолик,даже го погребаха едва ли не на два,три пъти.Майната им.Тъжно е,че си отиде млад,не доживя да стане баща,а мечтаеше за това!Не дочака следващата си роля!Спи спокойно актьоре,няма да те забравим никога!Нека Бог помилва душата ти.Поклон пред нея!
83
3
 
55
 
! Отговори
Някоя преди 10 години
Боже,колко мъка има този свят Боже !Оставете Чочо!Оставете баща му!Мъката и болката е огромна!Дано душата на Чочо намери покой Там..
82
5
 
18
 
! Отговори
Parcuc преди 10 години
Мир на праха му !
81
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Почивай в мир Чочо!