Музикалният театър е с нов шеф

Марияна Арсенова заменя уволнения Марио Николов
Обновена: 11 сеп 2015 15:11 | 11 сеп 2015 15:11, Веселина Йорданова
0
Музикалният театър е с нов шеф
Снимка: архив, Ройтерс

За директор на Музикалния театър в София до провеждането на конкурс е назначена Марияна Арсенова. Заповедта е на министъра на културата Вежди Рашидов.

Марияна Арсенова е дългогодишна солистка в Музикалния театър, заемала е и длъжността заместник-директор.
 
Досегашният директор Марио Николов е уволнен заради извършени от него тежки нарушения на трудовата и финансовата дисциплина. Те са установени в два доклада от проверка на Инспектората на Министерството на културата и на Звеното за вътрешен одит.

Докато е бил в болнични от 1 до 20 юни 2015 г. на домашен амбулаторен режим, Марио Николов участва в подготовка и представяне на спектакли в Театър за опера и балет „Олег Дановски” в град Констанца в Румъния. След това той е продължил да представя и други болнични листове.

Проверката на Инспектората е установила и редица други нарушения на трудовата дисциплина. Между тях са неизпълнение на правилата за прилагане на делегирани бюджети, неспазване на бюджетната дисциплина, преразход на утвърдения бюджет на Музикалния театър за 2014 г. и през 2015 г.

Тези действия на Марио Николов са довели до неконтролиран преразход и недостиг на бюджетни средства за издръжка на културния институт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари