"Завръщането" на Лео с 12 номинации за "Оскар"

Наградите ще бъдат раздадени за 88-и път на 28 февруари
14 яну 2016 16:40,
20
"Завръщането" на Лео с 12 номинации за "Оскар"
Снимка: Reuters, архив

Драмата "Завръщането" с Леонардо ди Каприо в главната роля води по номинации за наградите "Оскар" с 12 на брой, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Лентата на Алехандро Гонсалес Иняриту е сред номинираните за най-добър филм. В топ категорията филмът ще се съревновава с "Големият залог", "Мостът на шпионите", "Бруклин", "Лудия Макс: Пътят на яростта", "Марсианецът", "Стая" и "Спотлайт".

Номинациите бяха огласени от президентката на Академията за кинематографично изкуство и наука Шерил Бун Айзъкс, режисьорите Анг Лий и Гилермо дел Торо, и актьорът Джон Красински.

Пет ленти получиха номинации за "Оскар" за най-добра анимация.

За приза в категорията ще се съревноват анимациите "Аномализа", "Момчето и светът", "Отвътре навън", "Овцата Шон: Филмът" и "Когато Марни беше там".

Номинациите бяха огласени от президентката на Академията за кинематографично изкуство и наука Шерил Бун Айзъкс, режисьорите Анг Лий и Гилермо дел Торо, и актьорът Джон Красински.

Наградите "Оскар" ще бъдат раздадени за 88-и път на церемония в театър "Долби" в Лос Анджелис на 28 февруари.

Водещ на шоуто ще бъде комикът Крис Рок.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Груйо преди 8 години
Самуел Джаксън в H8ful Eight защо не е номиниран? Много по-добра роля от пръхтенето на Лео, който иначе прави страхотни роли, но в този филм не е чак за Оскар.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да не му дадат Оскар ??? Взе Златния Глубус,така че ...на 99% вече го е взел Оскар-а,а и си го заслужи.Филма е страхотен,историята,заснемането,играта.Абсолютни Оскар-и за Том Харди,Лео и не на последно място Инярито.Леонардо си е свръхчовек,такива филми,такива роли,всичко може да играе,ама все е ощетен,тоя път няма как да му избяга наградата.А скоро ще започва работа със Скорсезе по нов филм,в който е играе сериен убиец,тотален е!!!
12
2
 
5
 
! Отговори
Гризнилюбников преди 8 години
"Титаник","За кого тъгува Гилбърт Грейп","Авиаторът","Вълкът от Уолстрийд"...ето това е за Оскар."Завръщането" е територията на глупостта(някои определят отношенията му с гризлито, като доста лични). Когато куца сценария(то след стачката на сценаристите преди години все си е така), няма спасение. И гений да играе глупости, не ще спаси филма.По скоро в "Овцата Шон" и "Марсианеца" има малка надежда.Междузвездна безидейност в една изчерпана нация.На времето Холивуд превзе "социализъма".
11
0
 
1
 
! Отговори
А на бас! преди 8 години
Че "Завръщането" може и да спечели Оскар, но ди Каприо не! Който се интересува защо - да се поразрови относно кога и на кого може и на кого не може да се дава Оскар!Да започне от книгата "Кръстникът" за начало ...
10
1
 
3
 
! Отговори
което говори,че ... преди 8 години
кравария е най-ченгеджийската държава! Къде е "Гадната осморка"!? Щото Тарантино се изрепчи на разпасалите се US-ченгета за убийствата по улиците и хоп няма номинация!
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леонардо има една заберлежителна роля в "Кървавият диамант". Останалите му появявание се запомнят повече заради успеха на филмите, отколкото с неговия принос. Хората обикновено харесват героя във филмите и автоматично харесват актьора, въпреки че сценарият и режисурата просто са му дали шанс да изглежда интересен.
8
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марсеанецът Мат Деймън показа истинска класа, а сюжетът на филма ако не реалистичен, поне беше интересен. Леонардо показа повече грим, отколкото въздействаща игра,но филмът е наистина майсторска работа, впреки че доскучава на определени моменти.
7
1
 
12
 
! Отговори
ETNA преди 8 години
Много любим Леонардо!! Страхотен е и заслужва да спечели :)
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ-ВЕЛИКИЯ! ГРАНДЕ ЛЕООООООО.
5
2
 
16
 
! Отговори
Хм преди 8 години
Ди Каприо играе ролята перфектно , обаче филма не струва като цяло
4
1
 
22
 
! Отговори
Румби преди 8 години
Ако и тоя път не дадат наградата на Лео, да им таковам Академията. От години не е имал филм - провал, за разлика от другите "звезди".
3
1
 
15
 
! Отговори
da преди 8 години
Za men tozi aktior e nai-dobriqt poradi prostata prichina che v kakvato i rolq da sam go vijdal vinagi e bil na super visoko nivo. Moqt lubim film e "Useshtane za jena" s Al Pachino, Pachino e velik aktior no toi e dobar samo v roli kadeto mu se otrazqva haraktera-krastnika, jega, kucheshki sledobed- dokato Leonardo vav vsqkvi e dobar-ekshan, romantika, fentazi, drama i taka natatak
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гледайте повече кино и по-малко си киснете мъдете в скапаните форуми...дискавърита и шибирибикапути
1
2
 
3
 
! Отговори
дино де лаурентис преди 8 години
"Завръщането" или "Мостът на шпионите"...в това е въпроса :)