Отиде си режисьорът Генчо Генчев

Поклонението е на 23 юли
22 юли 2016 20:19, Петя Славова
2
Отиде си режисьорът Генчо Генчев
Снимка: архив, Булфото

Почина режисьорът Генчо Генчев (1927 - 2016), съобщават от Съюза на българските филмови дейци.

"Загубихме изключително честен, добър, достоен човек, прекрасен колега и приятел. Генчо Генчев бе част от онова поколение български кинематографисти, които вградиха своя талант, дух, вдъхновение, граждански и високо морални принципи в изграждането и развитието на нашето филмово изкуство", отбелязват колегите му.

Заснел десетки документални /включително и сатирични прегледи - "Фокуси"/ и игрални филми, той остава в историята на нашето кино като майстор професионалист - режисьор и сценарист.

"Ще го помним и с неговите щедри и благородни усилия в подкрепа на кинолюбителското движение у нас, което му дължи част от своите успехи.

Дълбок поклон пред неговото творческо дело и гражданска позиция, на която остана верен до последния си дъх!" - се посочва в некролога от СБФД.

Поклонението е на 23 юли от 12.30 ч. в Ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да почива в мир!Между другото се замислям... През последните 2-3 години си отидоха много стойностни хора. Започвам да си мисля, че идва нещо много лошо, и затова някои хора си отиват - за да им бъде спестено преживяването му. На нас живите - д.упе да ни е яко. Дано не съм прав...