На кино в квартала

Филмите във Варна започват от 4 август
26 юли 2016 11:26, Петя Славова
1
На кино в квартала
Снимка: Лятно Кино в Квартала

За трети път кварталите на Варна ще се превърнат в арена за летния фестивал „Лятно Кино в Квартала”. През август ще се видят общо 12 филма в 12 варненски квартала, а прожекциите ще бъдат общо 16.

Филмовият маратон започва на 4 август, вече традиционно от жк.Владислав  Варненчик. Там ще видим третата част на супер екшъна „Непобедимите”. За най верните фенове на Силвестър Сталоун и компания е предвидена и втора прожекция на самата снимачна площадка на филма – пристанище Варна. Там киното ще гостува на 19 август.

За първи път прожекция ще има и в обновените Римски терми. На 20 август, сред естествените декори от древни времена, ще гледаме последната екранизация на „Легендата за Херкулес”. Супер продукцията ще ни пренесе през вековете в древна Гърция, а историята за най-великиятя герой на всички времена ще вдъхнови и млади, и стари.

Останалите квартали са „Младост”, „Възраждане”, „Левски”, „Бриз”, „Виница”, „Аспарухово”, „Цветния квартал” и  „Чайка”. Сред заглавията, включени в тазгодишната програма са новите български филми „Жажда” и „11 А”, испанската комедия „Испанска афера”, френската  „Лоло”, няколко интригуващи копродукции, хитовете „Последният ергенски запой”, „Мордекай” и „Жажда за скорост”.

Актьорското присъствие е повече от звездно – Антонио Бандерас, Джони Деп, Морган Фрийман, Арнолд Шварценегер, Робърт Де Ниро, Майкъл Дъглас, Гуинет Полтроу, Мелани Грифит и много други.

Своеобразното закриване на „Лятно Кино в Квартала” е планирано за 28 август, в градинката на Червения площад. Там ще се пренесем по улиците на Рим, чрез продукцията на режисьора Паоло Сорентино „Великата красота”. За закриването, организаторите са подготвили и допълнителни изненади.

Прожекциите са безплатни, започват всяка вечер в 21.00 часа. Организаторите напомнят, че е добре да си носите нещо за сядане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари