В сянката на славата и Мечо Пух

Книгата за възрастни "Двама души" от А.А.Милн
2 авг 2016 16:55, Петя Славова
0
В сянката на славата и Мечо Пух
Снимка: Книгомания

Реджиналд Уелард е 40-годишен провинциален рентиер, увлечен по градинарството и пчеларството. Обожава младата си, ослепително красива съпруга Силвия и смята, че няма по-щастлив брак от техния. Поне до момента, в който той й съобщава, че  е написал книга, а тя не припада от възторг.

Нататък романът за възрастни „Двама души“ продължава да лъкатуши между хумора и романтиката по особения начин, характерен за създателя на обичания и от деца, и от родители литературен феномен Мечо Пух. И тук А. А. Милн е находчив и проникновен, но и безмилостен наблюдател.

В един абзац възпява любовта, а в следващия осмива вулгарността, глупостта, арогантността, суетата, политиканстването, алчността.

Реджиналд от романа е връхлетян от писателския успех така внезапно, както и самият Милн. Също като героя си и авторът на „Двама души“ намира пукнатини в брака си в резултат от своя променен статут. Е, и двамата намират начини да се справят с тежката сянка на славата.

„Двама души“ не е биография, макар да съдържа ясно видими биографични елементи. Не е и само роман за различията между големия град (Лондон) и пасторалното спокойствие на провинцията. Но ще се хареса на всички, които ценят английския хумор и търсят противоотрова срещу стреса от новините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари