Интернет подхлъзва младите в "Игра на нерви"

Или колко е лесно да си смел, докато си анонимен
Обновена: 13 сеп 2016 14:00 | 13 сеп 2016 12:55, Петя Славова
2

Снимка: Лента

Играта ни от детството „Истината или се осмеляваш” вече я има в подновен онлайн вариант във филма „Игра на нерви”. Там тя е доста по-смела, дръзка, а в мрежата опасностите, като че ли не са установили ясни граници, показва продукцията на Хенри Джуст и Ариел Шулман, които създават филма си по книгата на Джийн Райън.

Режисьорите изследват паралелния живот в социалните сайтове, където хората скриват самоличността си, нахлувайки маската на анонимността, но макар и без лица и име, авторите напомнят, че потребителите носят отговорност за действията си във виртуалната мрежа.

Сюжетът ни среща с привлекателната, но доста скромната Вий (Ема Робъртс), която иска да влезе в арт колеж, но няма финансова възможност да плати семестрите. Случайно попада на игра в интернет, според която - ако отговори на предизвикателствата, може да спечели голямата награда – доста пари, които пък ще й донесат възможността да следва мечтите си.

Покрай новия си виртуален живот, предпазливата в реалното си всекидневие гимназистка, става дръзка и смела. Героинята се запознава с Иън (Дейв Франко), който също е част от надпреварата и историята започва като романтична тийн комедия. Постепенно играта загрубява, залозите се вдигат, предизвикателствата граничат с безумие, а жанрът прави рязък завой към трилъра и придобива драматични нюанси до финала, когато се разкриват задкулисните машинации.

Филмът не е първия, който се занимава с опасностите, криещи се в интернет за младите, но пък е доста достоверен с идеята колко лесно манипулируеми са те. „Играта” ги подхлъзва с идеята, че ако не са сред играчите, животът им ще мине безславно и скучно.

А актьорите са младият брат на Джеймс Франко и племенницата на Джулия Робъртс, които доста добре стоят един до друг на екрана. Между двамата персонажи прехвърчат искри, съмнения един в друг и допълнително допринасят с харизмата си за плюсовете на продукцията.

„Игра на нерви” вече може да се гледа в кината у нас.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
филмът става, финалът е малко ***, но това е традиция в американските филми. Иначе е забавен, има тръпка
1
0
 
0
 
! Отговори
Пипипи преди 5 години
Звучи интересно като замисъл. Някой ако го е гледал , да каже как е.