Животът в палатковите лагери показва Стоян Ненов

Изложбата на носителя на "Пулицър" в Чешки център
Обновена: 16 сеп 2016 14:26 | 16 сеп 2016 14:25, Петя Славова
10

Снимка: Стоян Ненов

 Животът в палатковите лагери и съдбата на бежанците показва изложбата на Стоян Ненов. Откриването на експозицията е на 20 септември от 18.30 часа в Чешки център.

"1/320 от секундата“ е първата самостоятелна изложба на Ненов, която показва част от работата му на  фоторепортер на Агенция Reuters по отразяването на живота на  бежанците – тяхната съдба,  сблъсъците помежду им и с местната власт, ежедневието в палатковите лагери.

Фоторепортерът на Reuters е и първият българин носител на наградата "Пулицър". Отличен е заедно с колегите си от фотоотдела на агенцията: Янис Бехракис и фоторепортерите от New York Times Маурисио Лима, Сергей Пономарьов, Тайлър Хикс и Даниел Етер в категорията "Снимки от извънредните новини". Признанието идва след работата им по отразяването на драмата на стотиците хиляди имигранти, пристигащи в Европа, загубвайки всичко, понякога дори и собствения си живот.

1/320 от секундата е една от популярните настройки на скоростта на фотоапарата. Тя е универсална и гарантира до 90 % успеваемост при снимки на хора в движение.

"Хората в движение“ са и фокусът на изложбата на Стоян Ненов. Понякога движението ги спасява, друг път то е единственото състояние, в което са себе си. И именно тогава, в тази 1/320 от секундата, човекът среща човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки успяващ българин трябва да бъде критикуван от сънародниците си. Доста тъжна реалност
9
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 7 години
Па то тия с бурките цел живот си ходят с палатка -требва да са свикнали.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петя, кой точно извършва действието в това заглавие?
7
1
 
10
 
! Отговори
евродебил преди 7 години
Любопитен съм да видя снимка на празните палаткови лагери с пет звезди (с климатици) за 2млн. души в Саудитска Арабия.А, не Стоянчо, да ме кръщава, несръчно, в толерастия.
6
0
 
3
 
! Отговори
неанонимен преди 7 години
До Анонимен-а нашите какво дирят в ЕС,що не си седят в БГ,като мене,явно им идва мночко щастието тука и бягат в същата посока на емигрантите...
5
0
 
4
 
! Отговори
Kaktu преди 7 години
Centralnata sofiiska administracia skoro ste e v palatkite...natam varvi...
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста измислени и нагласени снимки.Купчина хора се бият за няколко яйца и филия хляб.Само не мога да разбера защо в ютюб има хиляди клипчета на купища храна върху която бежанците пикаят и дрискат защото е докосвана от неверници..Всъщност има ли един единствен случай на бежанец умрял от глад или жажада? Тва,че се колят и гърмят помежду си едва ли може а се нарече хуманитарна криза или роднинските вражди също са проблем на човечеството защото тия искат да ходят на социална помощ в ЕС?
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ще покаже ли животът преди САЩ да разрушат държавите им? Поне дайте клиповете на как американците бомбардираха Ирак и избиваха населението му.Аман от нагаждачи!
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А животът на нашите бащи и майкиБългарските клошари кога ще изложите в музейте?
1
4
 
2
 
! Отговори
Бъдеща европейка !! преди 7 години
Снимка 2 !!