Към морето с "Летовници"

Комедията на Ивайло Пенчев вече е в кината
Обновена: 14 окт 2016 16:49 | 14 окт 2016 16:19, Петя Славова
2
Към морето с "Летовници"
Снимка: Урбан медиа

Към топлите месеци ни връща филмът "Летовници“. Българската комедия ни среща с няколко двойки, посетили родното Черноморие в очакване да си починат добре и да се порадват на отпуската си.

Младо семейство (Китодар Тодоров и Милена Аврамова), две приятелки на възраст  (Анета Сотирова и Пламена Гетова) и младите студенти (Ивайло Драгиев и София Бобчева) се събират в семеен хотел. Собствениците са изиграни от Васил Банов и Раиса Полякова. Към изброените по-горе герои се присъединява и уж случайно попадналия сред тях доктор (Станимир Гъмов).

Всеки един от персонажите таи своите надежди за хубаво лято, но плановете им се променят неочаквано.

Режисьорът  Ивайло Пенчев представя кичова картинка от родните брегове, където хотелиерите пробват да забогатеят на гърба на гостите си, а плажовете са изпълнени с изкусителни красавици по монокини. Разходка с корабче пък показва "вдъхновяващи“ гледки от красивата природа, особено на фона на младежи, правещи секс на брега.

Покрай подобни епизоди, в които включва  и актьора Малин Кръстев като мрънкащ таксиметров шофьор, режисьорът нарежда и народните певици – емблема на фолклора ни, за да докаже, че това, което ни се представя е "добре позната родна картина“.

Героите му, обаче са като извадени от виц. Задължително мъжът с хомосексуални наклонности носи шалче, дори и на плажа, а хазяинът търси изгода от глуповатите си, но нахъсани за богатство гости.

Режисьорът се примирява със схематичното изобразяване на персонажите и така няма да стане ясно защо двойките, които виждаме са заедно като почти нямат допирни точки. Но пък именно на тези техни разногласия се уповават комичните ситуации в "Летовници".

Младото момиче не обича да ходи на палатки, където постоянно я води гаджето й, а тази година дори не го зарязва, въпреки че той улисан в търсенето на трюфели, прецаква хубавите им планове. 

Съпрузите отдавна не могат да общуват без досадата между тях ясно да се вижда, а възрастните приятелки си имат собствено мнение, дължащо се и на различните им социални класи, към които принадлежат.

Все пак "Летовници“-те са заедно, дори нехаресващи се,  дразнещи се, но подобни отношения явно допадат на зрителите, тъй като комедията се сдоби и с "Наградата на публиката“ на фестивала "Златна роза” 2016 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този филм наистина е ***, не знам кой им е казал, че е хубав, диалозите са ужасяващи, никой не им вярва, нефталинова работа
1
1
 
4
 
! Отговори
ПОРЕДНА преди 7 години
Поредната БГ тъпотия .Не мога да разбера как си изкарват прехраната Артистите , кой им плаща ?