Седем кинопроекта в надпревара за приза на "Ню Бояна"

Победителят ще получи ?50 000 в услуги и ?5000 в брой
2 ное 2016 12:00, Петя Славова
0
Седем кинопроекта в надпревара за приза на "Ню Бояна"
Снимка: Со Индипендънт

За наградата на Ню Бояна на Со Индипендънт се борят седем кинопроекта в развитие. Отличието, осигурено от филмово студио “Ню Бояна” е 50 000 евро в услуги и 5000 евро - в брой, при започване на снимки.

На първата, състояла се на Седмото изданиe на София Индипендънт Филм Фестивал, пичинг сесия за кинопроекти, бяха представени "Човекът" на режисьора Андрей Андонов,  "Пепел върху слънцето" на режисьора Богомил Калинов, "Френско кино" на режисьорката Галина Георгиева, "Кукук" на режисьорката Йонка Янчева, "Прасето" на режисьора Драго Шолев, "Златният век" на режисьора Тодор Велев,  "Рекох" на режисьора Максим Генчев.

Изключителен шанс за най-добрия проект ще бъде включвнето му в шортлистата от 10 заглавия за участие в Седмицата на независимото кино в САЩ през 2017 г., както и голямата награда от филмовото студио “Ню Бояна” от българска страна - 50 000 евро в услуги за осъществяването на проекта и 5000 евро в брой (които да бъдат похарчени в България), при започване на снимки.

Проектът ще има шанс за финансиране и реализиране, а авторите му ще си сътрудничат с едни от най-добрите специалисти в областта.

Победителят ще бъде избран от жури в състав: Ярив Лърнър, изпълнителен директор на “Ню Бояна Филм”, Милко Лазaров, режисьор и  Севда Шишманова, програмен директор на БНТ 1.

Проектът-победител ще бъде обявен по време на церемонията по раздаване на наградите на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал, която ще се състои на 05 ноември, от 18:00 часа, в кино Одеон.

Eдногодишно онлайн членство в Independent Filmmakers Project ( IFP), както и съвети от тамошните специалисти за развитието на проекта, ще получи проекта, класиран на второ място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари