Фестивалът "В Двореца" тръгва в четири града

Ето го и 14-ото издание
23 ное 2016 14:55, Петя Славова
0
Фестивалът "В Двореца" тръгва в четири града
Снимка: В двореца

Предстоящото 14-то издание на фестивала за късмометражно кино В двореца се провежда в 4 града. София в периода от 1 до 6 декември в НДК, във Велико Търново от 30 април до 7 май, във Варна от 28 май до 4 юни, като големият финал е в Балчик  от 24 юни до 1 юли.

Събитията представят прожекции на селектираните филми в националната и международна състезателна програма на 14-то издание, като публиката гласува за наградата на собствения си град.

Програмата включва също така разнообразие от филмови инициативи като фестивални модули, сред които специални тематични прожекции извън състезателната програма, 48-часово филмово предизвикателство, обучителни филмови ателиета за младежи, уъркшопи, дискусионни клубове за филми, презентации и много други.

Най-новата инициатива на феста  тази година е Форум “Европа”, който ще се занимае с общозначими теми, касаещи културното, образователно, социално и професионално развитие на съвременните младежи.

Навръх Джулай морнинг в двореца на румънската кралица Мария Виктория де Единбург се провежда официалната церемония по награждаването на 14-ти IN THE PALACE International Short Film Festival, когато международното жури ще обяви кои са най-добрите късометражни игрални, документални, анимационни и експериментални филми, а заедно с това представителите на общините София, Велико Търново и Варна ще обявят и победителите съответно на трите града.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари