Готов е трейлърът "Дунав Ултра - филмът"

Проектът популяризира Дунавския регион в страната
23 ное 2016 15:14, Петя Славова
3
Готов е трейлърът "Дунав Ултра - филмът"
Снимка: "Дунав Ултра"

Вече е готов трейлърът на “Дунав Ултра - филмът” –  проект, който популяризира Дунавския регион на страната.

Видеото проследява изминаването на дистанцията от 682 км на веломаршрута "Дунав Ултра" само за 48 часа - с бягане и велосипед.

Тази година четирима българи участваха в уникално спортно предизвикателство - трябваше да преминат дистанцията на веломаршрута “Дунав Ултра” от 682 км за по-малко от 48 часа с бягане (40 км) и карайки велосипед (642 км). Атлетите-аматьори се включиха в невероятното изпитание, водени от благородната кауза да популяризират велотуризма по поречието на река Дунав.
 
Приключението им бе заснето на лента, а в актуалния трейлър (само в две минути и половина), режисьорите Траян Велев и Ваня Богданова ни потапят в магията на река Дунав: изправят ни пред прекрасни гледки, римски крепости и забравени градове. Продукцията дава усещането за предстояща битка на духа и волята. Долавят се вибрациите на могъщата и величествена река Дунав.
 

Преди седмица официално беше представен и самият веломаршрут ”Дунав Ултра” - най-дългият туристически веломаршрут в България. Той води началото си от най- северозападното населено място на страната – с. Куделин - и завършва в най-североизточното населено място – с. Дуранкулак на Черно море.

Зад създаването на веломаршрута стои личната история на Борис Бегъмов - 48-годишен колоездач-аматьор, който преобръща живота си в името на идеята за популяризиране на велотуризма по поречието на реката.
 
Маркировката на маршрута следва всички най-важни културно-исторически и природни обекти по поречието на реката и води до всички най-важни стратегически древноримски крепости и градове (Бонония, Рациария, Нове, Сексагинта Приста и Дуросторум).

 Консултант по автентичността на археологическите обекти по веломаршрута е доцент доктор Гергана Кабакчиева от Националния археологически институт с музей при БАН.
 
Сред чудесата на веломаршрута са крепостта “Баба Вида” (гр.Видин), античните крепости “Августа” (с. Хърлец) и Димум (гр.Белене),  Скален манастир (с.Иваново), Рибарска махала (гр.Тутракан), природен резерват "Сребърна" и Дуранкулашкото езеро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
H2oi преди 7 години
Vodata na Dunav - kakav cviat ima tam? Ia otblizo da vidim.:-)
1
0
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Чудя се как не са ги изяли папатаците...?!? :)