"Смелата Ваяна" покори САЩ

Анимацията оглави бокс офиса на Северна Америка
28 ное 2016 13:37, Петя Славова
5
"Смелата Ваяна" покори САЩ
Снимка: Форум Филм

Анимацията "Смелата Ваяна" на компания "Дисни" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 81,1 милиона долара за петдневния празничен период за Деня на благодарността и 55,5 милиона долара за уикенда, предадоха световните информационни агенции.

Още по темата

Новата продукция на "Дисни" не успя да надхвърли сумата от 93,6 милиона долара, реализирана от хитовата анимация "Замръзналото кралство" за петдневния празничен период през 2013 г., пише БТА.

Второ място в бокс-офиса с приходи за петдневния период, възлизащи на 65,8 милиона долара, и постъпления от уикенда в размер на 45,1 милиона долара заема лентата "Фантастични животни и къде да ги намерим". Следва филмът "Доктор Стрейндж" с печалби от 13,4 милиона долара за уикенда.

Четвърта и пета позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка заемат лентите "Съюзени" с Брад Пит и Марион Котияр и "Първи контакт" с Ейми Адамс в главната роля. Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 13 милиона долара и 11,3 милиона долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Ваяна преди 7 години
До Фани и Петя - филмът е бил кръстен Ваяна в много европейски страни заради съвпадение с вече регистрирана търговска марка Моана (а пък в Италия имало порнозвезда със същото име). Иначе, доколкото четох, Ваяна означава "вода в пещера", а Моана - "океан", така че значението е сходно.
3
0
 
0
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
До Анонимен (3) Не трябва да те чуди защо коментират кой колко пари е спечелил. Мнението за художествените качества на даден филм е субективно и не е меродавно за това дали въпросният филм ще ти хареса точно на теб. Така че по-добре да прочета колко хора са гледали филма отколкото лоша критика за филм който ми е харесал.
2
0
 
2
 
! Отговори
Петя Славова преди 7 години
До ФаниПреводите включително и на заглавията на филмите не винаги е буквален.
1
0
 
2
 
! Отговори
Фани преди 7 години
Драга Петя Славова,Новият филм на Disney се казва Моаna.