По японски с "Отнесена от духовете"

Оскаровата анимация в "Сфумато" с вход свободен
8 дек 2016 17:45, Петя Славова
3
По японски с "Отнесена от духовете"
Снимка: Про Филмс

Отново с един от най-големите майстори на анимацията Хаяо Миядзаки ще ни срещне прожекцията в ТР "Сфумато". Този път ще може да гледаме "Отнесена от духовете".

Прожекцията е на 11-и декември от 16.00 часа, част от Детския киноклуб на Българско кинообщество с вход свободен.

Филмът е носител на Златна мечка от фестивала в Берлин (2002), а през 2003г. печели Оскар за най-добра анимация. Считан е за най-касовата продукция в историята на японското кино досега.

Сюжетът ще ни запознае с приключенията на 9-годишната Чихиро и родителите й, които зла магьосница превръща в прасета. Момиченцето попада в в паралелен свят, обитаван от духове, магьосници и чудовища.  Благодарение на добротата и смелостта си, а и на новия си приятел Хаку, Чихиро успява да развали магията и да освободи себе си и семейството си.

По традиция, след филма ще провокираме най-малките зрители да останат за игра, целяща да запознае децата с различни особености на анимационните филми и да ги приобщи към езика на киното.

Всеки присъстващ на тази прожекция ще има възможността да получи индивидуална членска карта към Българско кинообщество, с която през 2017г. ще има достъп с предимство до прожекциите, творческите работилници и всички останали събития, организирани от клуба.

Филмът е дублиран на български език.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
o.o преди 7 години
Филмите на студио ,,Ghibli" не са за малки деца!! Да гледат Покемон и Ю Ги О.
2
0
 
0
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
В тоя ли филм беше, дето нашамариха едно прасе, което всъщност беше бащата на момиченцето? Тея японците са от друго измерение :)
1
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Филмът е болезнено претенциозен и брутално ***.