Да усетиш свободата с "Три цвята: синьо"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
16 дек 2016 12:07, Петя Славова
0
Да усетиш свободата с "Три цвята: синьо"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Три различни истории, боядисани в три цвята, разказва режисьорът Кшищоф Кешловски. Първата част е в синьо и ни среща с Жюли (Жулиет Бинош), която губи съпруга и дъщеря си в автомобилна катастрофа.

Героинята в "Три цвята: синьо“ се опитва да заживее втори живот, за да скъса напълно с миналото си. Режисьорът изследва възможно ли е човек да забрави спомените и да ги пренебрегне или времето винаги ще напомня за себе си.

Кешловски снима своята трилогия, следвайки трибагреника на френското знаме (страната, в която живее през 90-те години ) - "свобода "(синьо)," равенство " (бяло), и "приятелство" (червено).

В първата част ще усетим свободата в концентрираното синьо в плувния басейн, в полилея със син нюанс. Героинята ще се вторачва в привидно незначителни неща, като бучката захар в кафето си, което ще отмени поне за малко мисълта й от голямата й загуба.

Несъзнато като че ли ще търсим появата на следващото синьо, тематично заложено в заглавието. По традиция полският режисьор работи със сценариста Кшищов Песиевич, с когото са тандем още от ранните му творби, заснети в Полша.

Филмът е с 14 международни награди, включително и Златен лъв на фестивала във "Венеция“. Гледайте "Три цвята: синьо“ на 16 декември от 22.10 часа по телевизия Bulgaria ON AIR

.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари