Срам в киносалоните през годината: Най-лошите филми

Ето и продукциите с най-много отрицателни отзиви през 2016-а
1 яну 2017 16:40, Петя Славова
20

"Девет живота" с участието на Кевин Спейси, Дженифър Гарднър и Кристофър Уокън е на първо място в срамната класация. Снимка: А Плюс филмс

Докато Холивуд е в разгара на сезона на наградите и студията и журналистите възхваляват най-добрите филми за годината, сайтът Метакритик публикува филмите, събрали най-много отрицателни отзиви, съобщи Бизнес инсайдър.

Първото място в класацията е отредено на комедията "Девет живота" с участието на Кевин Спейси, Дженифър Гарднър и Кристофър Уокън. Сюжетът й разказва за бизнесмен, който няма време за семейството си. По стечение на обстоятелства магьосник затваря духа му в тялото на котка. Един от отзивите за продукцията е: "През 87-те мъчителни, безрадостни минути, филмът би могъл да накара и най-големия любител на котките да ги намрази."

Драмата "Денят на мама" с Джулия Робъртс в главната роля, е подгласник в класацията. Режисьорът Гари Маршал, познат с филми като "Денят на влюбените" и "Новогодишна нощ", обединява различни истории в сюжета с образа на майката. Един от критиците на филма пише: "Денят на майката" е кинематографичният еквивалент на това да разлееш горещо кафе върху майка си, докато й носиш изгорял тост за закуска в леглото."

Челната тройка на срамната класация допълва комедията "Ох, на дядо!", в която Зак Ефрон е в ролята на внук на разкрепостения си, жаден за приключения дядо, изигран от Робърт де Ниро. Отзивите от него са: "Ако "Ох, на дядо!" не е най-лошият филм за 2016 г., то ми предстои сериозна кинематографична агония в близко бъдеще".

Анимацията "Норм - полярният мечок" е определена като кинопродукция с "елементи от сценария, скалъпени от станали хитови наскоро анимационни филми". В една рецензия се казва, че би могло тя да бъде озаглавена "Щастливите миньони от мадагаскарската Ледена епоха", пише БТА.

Драмата "Море от дървета" на американския режисьор Гюс Ван Сант също има отредено място в топ 10 на класацията. В нейния сюжет американец пристига в Япония, за да приключи с живота си в прочутата гора на самоубийците. Той се запознава с местен човек, който има същите намерения, но и двамата преосмислят решенията си. "Дори и Матю Макконъхи не може да спаси сълзливата, аматьорска история, която се закопава все по-дълбоко, докато напредва", казва ревю на филма.

"Боговете на Египет" е епична - епична катастрофа!", гласи коментар на приключенския екшън, заел девета позиция в класацията за най-лош филм. Негов режисьор е Алекс Прояс, а Джерард Бътлър изпълнява една от главните роли. Актьорът е главно лице и в още една кинопродукция, попаднала в класацията под номер 14 - "Код: Лондон". Това е продължението на "Код: Олимп" и голяма част от него е снимана в България.

В списъка на най-лошите филми за годината попаднаха заглавия като биографичната кинопродукция за Нина Симон "Нина", адаптираният по компютърните игри "Уоркрафт", вторият филм от поредицата "Денят на независимостта: Нова заплаха", "Петата вълна", "Зулендър 2", "Ледена епоха: Големият сблъсък" и "Алиса в Огледалния свят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Smile преди 7 години
До КретенокритичковДобре казано, а Сноудън е наистина добър филм. Наздраве и ЧНГ
11
1
 
8
 
! Отговори
Кретенокритичков преди 7 години
Да поставиш "Уоркрафт"и"Алиса в Огледалния свят" сред цитираните филми е израз на слаба култура и абсолютно неразбиране на киното.Това, че нещо не ти е понятно, не ти дава правото да смесваш прасета и лебеди в една ***.Ако пък нещо ти е политически неизгодно, то следва другото-пример е "Сноудън", обявен за скучен и *** филм.За съжаление след стачката на кино сценаристите в Холивуд, много рядко се забелязват читави произведения.А от другата страна на завесата, препоръчвам "Ледоразбивачът"!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е че има и добри не само лоши филми.За разлика от тук.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До snorky - не става въпрос за игри.
8
9
 
4
 
! Отговори
е ... преди 7 години
До То вече стана - не бе, едно време тека викахме - убав ли е, ели савецки? у градо имаше две кина, по два филма у секо за седмицата, четри филма и се савеци, като ги гледаш по два пъти, и тва с години ..... българите проговириха на русски, е и некоя и друга дума немски ...., ама се убави филми, седаш малко по назад да не събираш гилзите, или да не те бутне блак, камьон или танк. война и мир - война,война, па после мир ...
7
6
 
17
 
! Отговори
То вече стана ... преди 7 години
филмът хубав ли е или хамерикански?
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До е па да - Филми - ЕПОПЕЯ, незабравими, гледах ги в казармата с водка във манерката!
5
3
 
8
 
! Отговори
е па да преди 7 години
тука, малко по високо, сте писали за мойо любим филм - Особености на русския нац риболоф - е те тва е филм, молодци 16 кашона водка, имаше и втора серия 32 кашона, за третата половината артисти умреа и за тва се забави ...
4
0
 
15
 
! Отговори
Блатен тъжник преди 7 години
"Нина" е много добър и стойностен филм- Зоуи Салдана е страхотна актриса!Изпълнява лично песните във филма.Силно подозирам, че всичко опира до ниво "боксофис"- американска им работа, някои от най-страхотните филми в последните 20 години са били финансов провалнапример "Градът на мрака"
3
2
 
4
 
! Отговори
Гадорян преди 7 години
Все тая.
2
10
 
16
 
! Отговори
snorky преди 7 години
А къде е Rogue One??
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми то не останаха филми май