Злодеи, зверове, зрелища... любимците на зрителите

Добре познатото старо - по нов начин в киносалоните
2 яну 2017 17:05, Петя Славова
9

Кадър от "Отряд самоубийци". Снимка: Александра филмс

Зрителят е странно животно. Дай му хляб и зрелища и машината за пари е завъртяна. Точно това доказа класацията на IMDb , където бяха публикувани 10-те най-известни продукции. Първите пет се оказаха запазени за супергерои и суперзлодеи.

Лидер стана "Отряд самоубийци", главната роля в нея изпълниха Джаред Лето, Марго Роби, Уил Смит и  Кара Делевин. Филмът на Дейвид Ейър разказва за група злодеи, наети да изпълняват самоубийствени мисии.

Класацията продължава с герои със свръх способности, вдъхновени от комикси с "Първият отмъстител: Войната на героите" с Крис Евънс, Робърт Дауни младши и Скарлет Йохансон. По съвсем същия начин логиката отрежда третото място на "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта", в който участват Хенри Кавил, Бен Афлек и Ейми Адамс.

"Дедпул" и "X-мен: Апокалипсис" само допълват картинката на фенове, нямащи търпение да срещнат поредните приключения на герои, населяващи и други галактики. Сред толкова много супер същества място намира и най-новата версия на добре познатата история "Книга за джунглата".

Общото между най-новата версия по едноименните разкази на Ръдиард Киплинг и досегашните филми в класацията на IMDb е, че на режисьорския стол сяда Джон Фавро, застанал зад камерата и на "Железният човек" - т.е. отново автор, създаващ различна вселена, наситена с екшън и колоритни персонажи.

 "Книга за джунглата" е третият по ред филм на "Дисни" по темата. Наситен с множество ефекти и компютърна анимация, разказът за Маугли ни показва отблизо живота в джунглата. Фавро не просто съживява "старите ленти", но представя по-страховит разказ, в който не са спестени истинските опасност. Все пак правим уточнението, че филмът му не следва написаното от Ръдиард Киплинг, а по-скоро е римейк на Дисни анимацията.

Сред тези супергерои се нарежда и  "Великолепната седморка" на Антуан Фукуа. Продукцията също е позната за киното история - римейк на уестърна от 1960 г. и базиран на "Седемте самурая" на Акира Куросава. Филмът е с участието на Дензъл Уошингтън, Крис Прат и Итън Хоук.

Следва добре познатата история от "Ловци на духове". С години чаканото продължение е режисирано от Пол Фийг и е заредено с нов екип и свеж сюжет, а актьорският състав включва едни от най-обичаните съвременни звезди като Крис Хемсуърт и комедийната актриса Мелиса Маккарти.

Освен добре познати комиксови персонажи, киното е завладяно и от компютърните игри. Със заявка за суперуспешна поредица "Warcraft: Началото" също получи достойно представяне в класацията и влезе на девето място в престижните десет.

Магичният и живописен свят е пресъздаден под вещото ръководство на Дънкан Джоунс, който се зае с нелеката задача да обедини онези, които отдавна са навлезли в този свят, яздейки лъв, вълк или летящи върху хищни птици с едва прохождащите в новата реалност зрители, които за първи път узнават за нея.

Сценарият, написан от Джоунс и Чарлз Ливит, е базиран на поредицата видеоигри на Blizzard Entertainment, чието начало тръгва от 1994 г.

Сюжетът ни вмъква в Азерот – мирно местенце, където нахлуват армия орки от друг свят, искащи да превземат тяхната територия. Джоунс ни показва отблизо силата на двете страни, слабите им места и въпреки многото събития, ще успеем да усетим многото лица на войната и участниците в нея, всеки от които има лична кауза, която да защитава.

Визуално зрелищен, епичен и могъщ "Warcraft: Началото", ще ни покаже симпатяги от двата лагера, изправили се един срещу друг.

Отново добре позната стара история, но разгледана по нов начин е последната продукция в класацията на IMDb
 "Легендата за Тарзан". Александър Скарсгард влиза в ролята на добре познатия герой, като показва завидно тяло под режисурата на Дейвид Йейтс.

Действието ни показва какво става с Тарзан след като е напуснал джунглата и търси своето място сред обществото. Щастливо женен за любимата си Джейн Портър (Марго Роби) двамата ще се завърнат в добре познатото диво място, за да открият, че светът продължава да е все толкова алчен и безмилостен.

При образуването на рейтинга са използвани данни за това колко често потребителите са гледали страницата на филма на сайта. Потребителите на IMDb са над 250 милиона на месец. И може би, ако продукция като "Rogue One: История от Междузвездни войни" не беше излязла в края на годината и тя щеше да е част от класацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6 Имат ковиксова култура. Така, че за филмите по комикси винаги ще има много зретели.В България липсва култура и затова нямаме филми по комикси
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То в САЩ филми на друга тематика или няма или не се рекламират. После следва нелепото твърдение : зрителят харесвал...
5
2
 
11
 
! Отговори
Алов преди 7 години
БИх казл:Бълвоч и помия ама айде
4
1
 
6
 
! Отговори
В Маскве преди 7 години
До Берлин
3
13
 
10
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
А къде са руските филми, които са харесани от зрителите?
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какъв хляб даваш на зрителя не разбрах?
1
7
 
15
 
! Отговори
Първи преди 7 години
*** филми