Братя Дарден ни срещат с "Непознатото момиче"

Филмът на носителите на "Златна палма" - на СФФ
16 яну 2017 10:07, Петя Славова
0
Братя Дарден ни срещат с "Непознатото момиче"
Снимка: София Филм Фест

Отново с нешлифованите сюжети на Жан-Пиер и Люк Дарден ще ни срещне 21-ия София Филм Фест. Този път двукратните носители на "Златна палма" ни представят "Непознатото момиче".

Историите на двамата режисьори са обитавани предимно от аутсайдерите в белгийското общество. Този път действието проследява д-р Джени Дейвин (Адел Хенел), работеща в малка клиника, която се включва в разследването на смъртта на една непозната девойка, но осъзнава, че е единствената, която се интересува от истината. Както във всеки филм на братята Дарден, и тук животът се оказва свещен... 

Филмът бе представен с голям успех в Кан преди броени месеци, може и да прилича на алегория за европейската криза с мигрантите, но режисьорите отричат да отправят послание.

Братя Дарден са познати с филмите си "Детето", "Розета", "Два дни, една нощ". Люк Дарден разказва: "Започването на нов проект винаги е различно, особено когато си на възраст. Вече има доста неща, които сме изоставили или от които се отказваме - този процес напредва все повече с възрастта.

Когато започваме нов проект, ние говорим отново за всичко, което сме оставили след себе си като вече създадени филми. Говорим много, а понякога и го преоткриваме.

"Непознатото момиче" е проект, който беше изоставян на два пъти. Но когато срещнахме Адел Хенел решихме, че именно тя може да изиграе младия лекар, и се отказахме да търсим по-възрастен актьор, каквато беше идеята в пръвоначалния сценарий.

Жан-Пиер Дарден допълва: "По време на репетеция актьорите никога не играят изцяло според поставената им задача, само маркират. Това е техният начин да се "укроти" текста, героите, но и да се отърват от изкуствените проблеми и първоначалния страх, за да бъдат по-истински по време на снимките. Това е малко като пречистване. В общи линии, репетициите служат за премахване на всичко неподходящо - обикновено разбираме, че това, което сме си представяли, е твърде сложно и че трябва да се премине към нещо по-просто..."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари