Христо Живков: Пречило ми е, че съм българин!

Актьорът за ролите си в киното и общуването с Мел Гибсън
23 яну 2017 13:20, Петя Славова
57
Христо Живков: Пречило ми е, че съм българин!
Снимка: Giampaolo Sgura, Facebook

Актьорът Христо Живков ще участва в продължението на "Страстите Христови", което Мел Гибсън  възнамерява да снима.

"Да, вярно е, че филмът се подготвя. А дали аз ще участвам в него - освен ако не мине още време и ние не остареем, вероятно голяма част от състава ще е същият, заяви той.

Актьорът разказа, че след снимките на продукцията се е виждал няколко пъти с Мел Гибсън. Веднъж, докато снимал "Непобедимите" у нас като му донесъл зехтин, тъй като знаел, че Гибсън много обича. След това са се виждали два пъти в Лос Анджелис.

"Мел е много специален, най-енергичната фигура и човек, когото познавам. Той е истинска експлозия, заряд. Би ти дал, преди да поискаш - дали усмивка, идея. Дали шофьор, който нещо накуцва, минава наблизо - той го спира и го пита какво му е, слага го да легне, намества костите. Мел е много сърцат, голям човек, с голямо познание за работата с актьора, бидейки той самият такъв. Контактът ни е много интересен", описва го Живков пред „24 часа“.

Освен в "Страстите Христови", Живков може би ще се снима в още един филм, зад който стои Мел Гибсън, а именно проекта му за цар Борис. Това знае от личен разговор с продуцентката на проекта, която му обяснила, че той ще има сериозна роля в този проект.

Актьорът разказва още, че ако преди време е отказвал участия в България, заради снимки в Италия, но напоследък е по-отворен за участия у нас. "Отскоро водя преговори и за телевизионен сериал тук с българска медия", разкри Христо.

В същото време актьорът призна, че  винаги му е пречил факта, че е българин, що се отнася до работата му.
"Аз съм давал, но на мен ми е взимано. Паспортът ми винаги е бил средство за омаловажаване. Било ми е обидно през годините образовани хора, западноевропейци, да ме питат как е времето в Букурещ."

Той опроверга идеята, че са му трябвали пари, за да замине за Италия и обясни, че у нас е завършил режисура в клас с едни от най-големите млади режисьори днес като Виктор Божинов, Станислав Тодоров-Роги, Руслан Купенов и други. Също така Христо Живков не се видя като човек, подчинен на жените в живота му. Още на 17 години напуска дома на родителите си, за да бъде самостоятелен.

Днес пък не може да отговори къде точно е домът му. "Бил е винаги на колела", обяснява той и допълва: "Нито е бил в България, нито в Италия, напоследък усещам страхотна близост с Лос Анджелис поради това, че няма как да съм видял този град като място, в което бих работил, а да не го усетя като дом. Тоест временно за едни години напред може би това ще е моят дом.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Синтезирано, точно на място. Браво Ице. Няколко пъти са ме питали в чужбина от къде съм. Срам ме е било да кажа. Все едно е да кажеш, че си и руснак. Сърбин - и всичко тръгва по мед и масло. В последствие, когато са разбирали, че съм от България са ме питали защо съм бял. Хазайката ми в Германия две години не можа да запомни, че Букурещ не е в България. На патриотите им пожелавам да се раходят малко по белия свят и после да се бият в гърдите.
30
7
 
16
 
! Отговори
asdasd преди 7 години
на крива ракета, космосът и пречи :Д
29
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много симпатичен млад мъж, но само да не си отваря устата, защо излагацията започва. А последното изречение на актьора направо ми разби логиката -3 пъти го препрочитам и пак не мога да го разбера...
28
5
 
11
 
! Отговори
Боил преди 7 години
Л###О
27
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 14В Щатите са свикнали със хората със различен произход. Ние в България не сме свикнали и сме по-груби към различните
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си българин помага на разните реалите звезди по бг каналите.
25
5
 
19
 
! Отговори
sorry преди 7 години
Като мина през зехтин-а,мини и през Босфора-там работи.Много си вярваш,ама много.
24
2
 
17
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
До Мъж на 41Ами ,докато едни наши възтъмни сънародници,,работят,, усилено за имиджа на българите,така ще е...
23
1
 
13
 
! Отговори
Оногондур преди 7 години
Най-голямо впечатление в статията ми направиха думите относно идеята на Мел Гибсън да снима филм за цар Борис. С нетърпение очаквам да видя какъв ще е резултата.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що пък зехтин, то може и други мазила. Но наистина със зехтина е екологично.
21
1
 
9
 
! Отговори
kan4o преди 7 години
Да очакваме да "заиграеш на живо" "Страстите Христови"!Успех.
20
4
 
24
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
Гледах го този малко в вип брадър...мн е зле момчето, набедена "звезда"...лъжеше постоянно и само на интересен се правеше... съмнявам се жестоко че мел гибсън го познава по име даже и по физиономия
19
12
 
28
 
! Отговори
Мъж на 41 преди 7 години
Наистина ни имат за маймуни.От 15 г. живея на запад.Искам да се интегрирам,не съм получавал помощи,говоря езика им,нямам проблеми със полицията,чист и спретнат съм,не пия алкохол само дето пуша но само във почивките когато съм на работа.Е като чуят Българин истръпват.Тези които вече ме познават ме възприемат но е трудно.Една квартира да искаш да си наемеш чуят ли Българин,казват че е заета.Нашето правителство не ни защитава и не прави никакъв ПР на страната за разлка от другите държави.Трудно е.
18
7
 
26
 
! Отговори
Младши преди 7 години
Кажи им че Букурещ е основан от Българи,но отдавна е окупиран от някакви ромски нашественици,за да те разберат най-правилно.
17
8
 
17
 
! Отговори
Корав Османлия преди 7 години
Хайде стига сте го плюли момчето, като го е срам да казва че е бьлгарин нека да каже че е станало грешка и да се престави за Турчин на Мел Гибсенчето!
16
4
 
18
 
! Отговори
:) преди 7 години
в България ще го преместим в другия крачол,защото мюсюлманите от Западна Европа(там други няма) не ни харесвали
15
5
 
28
 
! Отговори
Vangelis Stavros преди 7 години
Що го плюете момчето, бе? Никъде не е казал, че се срамува, че е българин, просто обяснява, че това не му е помагало. Само ме е яд, че покрай истерията с Живков, всички забравиха, че много по-голямата роля в "Страстите" изигра Христо Шопов - тази на Пилат Понтийски. А я изигра страхотно!
14
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отношението към българите на запад винаги е било трагично. В Щатите не толкова, защото онези не знаят къде е България и им е все тая.
13
7
 
14
 
! Отговори
Адолфчето преди 7 години
Не бьрзайте бе хора да го плюете! Може да е турчин!
12
4
 
19
 
! Отговори
Язека преди 7 години
Eдинственото положително действие на тоя е, че се издрайффа върху Емануелчето. Всичко останало му е брак.