Феминистки натъжиха Полански – отказа да оглави "Сезар"-ите

Режисьорът бе обвинен в изнасилване в дома на Джак Никълсън
24 яну 2017 15:20, Петя Славова
2
Феминистки натъжиха Полански – отказа да оглави "Сезар"-ите
Снимка: БТА

Известният режисьор Роман Полански взе решение да не оглавява церемонията по раздаването на престижните френски филмови награди "Сезар", еквивалент на американските "Оскар"-и, съобщиха световните агенции.

Още по темата

На 18 януари Академията "Сезар" и телевизионният канал "Канал плюс" тържествено представиха Полански в качеството му на председател на церемонията на "Сезар"-ите за 2017 година, която ще се проведе за 42-ри път.

Това предизвика бурни протести във Франция, в това число и на представители на френското правителство. Няколко феминистки организации призоваха за протести пред концертната зала в деня на церемонията на наградите "Сезар", предвидена за 24 февруари.

По думите на адвоката на Полански кинодеецът бил крайно опечален от състоялите се нападки срещу него и решил да откаже предложението да оглави церемонията, пише БТА.

83-годишният Полански бе обвинен в изнасилването на непълнолетната Саманта Геймър през 1977 година в дома на актьора Джак Никълсън. САЩ неколкократно поискаха неговата екстрадиция, но безуспешно

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** Полански , има наглостта да каже в интервю: "Нека бъдем честни, нима всички мъже не им се иска да праснат 13 годишна!"Не Роман, не ! Това само пророк Мохамед го може!
1
0
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Не ги е срам. Той ще им прави филми, а те ще вадят старата кирлива риза с изнасилването. Натъжил се човекът, изнасилил веднъж, а после цял живот - тъжен :)