Може ли престъпник да живее честно... в "Двама мъже в града"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
27 яну 2017 08:52, Петя Славова
10
Може ли престъпник да живее честно... в "Двама мъже в града"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Може ли престъпник да живее честно ще попита Жозе Джовани с филма "Двама мъже в града". Превърналата се в класика продукция ни среща с бившия затворник Джино (Ален Делон), бил зад решетките 10 години за банков обир.

Героят се опитва да се пребори с лошите си навици и да преобърне живота си да тръгне в правия път, благодарение на затворническия си наставник Жермен Касньов (Жан Габен).

Но в неговата искреност се усъмнява полицейски инспектор Гоатро, който тръгва по петите му. А когато един човек е непрекъснато следен, той може лесно да се обърка...

С "Двама мъже в града" Джовани отправя откровена критика към френското правосъдие през 70-те години на миналия век и предизвиква голяма дискусия за смъртното наказание.

Гледайте филма от 1973 г.  във времето за кинокласика по телевизия Bulgaria ON AIR.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Партизанката преди 1 година
Велик филм!
4
1
 
2
 
! Отговори
:P преди 1 година
На главния герой му резнаха главичката. Проблемът му е, че не следва италианските практики - трепеш, копаеш, не те хващат.
Или практиките от филма Октопод - решил ли е, има много начини инспектора да гушне букета или да ритне камбаната.
Стигне ли се до правосъдие, нещата отиват в кофите, както и стана.
Не на последно място - нашите (Жан Габен и другите защитници) не гледаха сериозно на съда, не казаха нищо съществено, никой не намекна, че инспектора е заплашил приятелката на нашия.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Филма наистина е страхотен, актьорите са великолепни ! Гледала съм го няколко пъти оттук-оттам - нямам нерви да го гледам до края, сюжета става доста зловещ, струва ми се,че няма хепиенд.......май.....
2
1
 
10
 
! Отговори
Ина преди 1 година
До Станой от Ахелой

Руски филми даваха всеки петък, не всеки ден, но пък имаше унгарски, чехословашки, италиански, или общо казано доста европейски филми, които определено липсват днес по която и да е телевизия.
1
2
 
6
 
! Отговори
Ина преди 1 година
Страхотен филм, страхотни актьори, реален сюжет, просто всичко е истинско!