Може ли престъпник да живее честно... в "Двама мъже в града"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
27 яну 2017 08:52, Петя Славова
10
Може ли престъпник да живее честно... в "Двама мъже в града"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Може ли престъпник да живее честно ще попита Жозе Джовани с филма "Двама мъже в града". Превърналата се в класика продукция ни среща с бившия затворник Джино (Ален Делон), бил зад решетките 10 години за банков обир.

Героят се опитва да се пребори с лошите си навици и да преобърне живота си да тръгне в правия път, благодарение на затворническия си наставник Жермен Касньов (Жан Габен).

Но в неговата искреност се усъмнява полицейски инспектор Гоатро, който тръгва по петите му. А когато един човек е непрекъснато следен, той може лесно да се обърка...

С "Двама мъже в града" Джовани отправя откровена критика към френското правосъдие през 70-те години на миналия век и предизвиква голяма дискусия за смъртното наказание.

Гледайте филма от 1973 г.  във времето за кинокласика по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Партизанката преди 7 години
Велик филм!
4
1
 
3
 
! Отговори
:P преди 7 години
На главния герой му резнаха ***. Проблемът му е, че не следва италианските практики - трепеш, копаеш, не те хващат.Или практиките от филма Октопод - решил ли е, има много начини инспектора да гушне букета или да ритне камбаната.Стигне ли се до правосъдие, нещата отиват в кофите, както и стана.Не на последно място - нашите (Жан Габен и другите защитници) не гледаха сериозно на съда, не казаха нищо съществено, никой не намекна, че инспектора е заплашил приятелката на нашия.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Филма наистина е страхотен, актьорите са великолепни ! Гледала съм го няколко пъти оттук-оттам - нямам нерви да го гледам до края, сюжета става доста зловещ, струва ми се,че няма хепиенд.......май.....
2
1
 
11
 
! Отговори
Ина преди 7 години
До Станой от АхелойРуски филми даваха всеки петък, не всеки ден, но пък имаше унгарски, чехословашки, италиански, или общо казано доста европейски филми, които определено липсват днес по която и да е телевизия.
1
2
 
7
 
! Отговори
Ина преди 7 години
Страхотен филм, страхотни актьори, реален сюжет, просто всичко е истинско!