Човещината през очите на четириногия "Белият Бим - Черното ухо"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
10 фев 2017 14:40, Петя Славова
6
Човещината през очите на четириногия "Белият Бим - Черното ухо"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Не е лесно да се правят филми с животни, но Станислав Ростоцки успява много умело да ни запознае с емоционалната история на четириног бездомник в "Белият Бим - Черното ухо".

Продукцията от 1977 г се превърна в руската драма, номинирана за "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм. Може да си я припомним в две части на 10 и 17 февруари от 22.10 часа в рубриката "Време за кино класика" по Bulgaria ON AIR.

Главните роли са поверени на Вячеслав Тихонов и Ирина Шевчук, които ни се сблъскват с шотландкия сетър Бим с черно ухо, който остава без дом, щом стопанина му се разболява.

Възрастният ловец Иван Иванович го открива и приютява, въпреки черното му ухо – знак, че не е чистокръвен. Двамата развиват необикновени отношения, но Бим губи и Иван. Трудната му съдба не приключва дотук – кучето губи стопанин след стопанин, а накрая завършва на улицата.

Филмът разкрива истинската човешка природа, проследена през призмата на домашния любимец - Бим - ловен пес, несъответстващ на "стандартите" за чистокръвност.

В каква действителност живее той и хората край него, осъзнаваме през битието на четериногия, а реакциите му за заобикалящия ни свят все пак дават надежда, че и сетърът е успял да промени, макар и малцина от нас.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Филм класика и показващ висотата на руското кино
4
0
 
2
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Бим наистина е шотландски сетер, от породата ГОРДОН! а това са сетери изцяло с черна окраска, не всички шотландски сетери са кафяви. Бим е представен като албинос от сетер-гордон. Английските сетери са бели, а не черни!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах филма, когато бях на 7 години и още не мога да го забравя. Що рев съм изревала на него ...
2
3
 
5
 
! Отговори
ag преди 7 години
Филмът е наистина уникален, но статията е писана от Бим "шотландския сетер", който всъщност е английски сетер и доколкото си спомням никъде не се споменава, че не е чистокръвен. Петя, скъсай си дипломата, ако имаш такава...
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много хубав и тъжен филм.При толкова правописни грешки в трети клас щяха да ми пишат двойка и да извикат родителите ми в училище да им ги покажат.