Къси филми в надпревара на София филм фест

12 проекта се борят за наградата от ? 6 000
10 фев 2017 10:58, Петя Славова
0
Къси филми в надпревара на София филм фест
Снимка: София Филм Фест

Новите хоризонти в света на киното ще открием с късометражните филми в конкурса Jameson. По традиция броят им е 12, а надпреварата се случва в рамките на София Филм Фест.

Селекционерите на тазгодишните проекти са операторът Александър Станишев, кинокритикът Анастас Пунев, актьорът Иван Бърнев, както и режисьорите Кристина Грозева и Тома Вашаров.

Филмите, които ще се борят за отличието са "20 ритника" на Димитър Димитров, "Баща" на Ивайло Минов, "Благодаря ти" на Невена Йовчева, "Добри" на Орлин Милчев, "Дрехи" на Веселин Бойдев, "Капия" на Елена Тончеваы "Крило на дракон" на Антония Милчева".

Списъкът продължава с "Леа" на Павел Павлов", "Песен" на Цветомир Матев, "Преди да заспя" на Николай Тодоров, "Пътуваща страна" на Весела Данчева и Иван Богданов, както и "I Don’t Want to Grow Up" на Филип Андреев.

Наградата е в размер на € 6 000 и ще бъде връчена на режисьора на филма победител, по време на официалната церемония за раздаване на наградите на София Филм Фест – на 18 март 2017 година.

Сред досегашните победители са били Кольо Карамфилов, Неда Морфова, Павел Веснаков, Петър Вълчанов, Андрей Цветков, Драго Шолев, Светла Цоцоркова, Иван Русев и др.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари