Нова измама: Продават театрални билети, актьорите не знаят

Те не подозирали, че трябва да бъдат на представление в Плевен
23 фев 2017 10:00, Петя Славова
4
Нова измама: Продават театрални билети, актьорите не знаят
Снимка: Кадър, Нова тв

Нов вид измама – импресарио продава театрален спектакъл, който няма да се играе. Над 200 души се оказаха излъгани, че ще гледат постановка на театър "Възраждане", а актьорите, сред които и Христо Шопов, дори не са подозирали, че е трябвало да имат представление.

Сред подведените е и денталният медик д-р Павлин Стефанов. Мъжът преди месец си купува четири билета, по 16 лева всеки, за постановката на театър "Възраждане": "Човек от Земята" с участието на Христо Шопов.

Предлага му ги пътуващ импресарио в неговия кабинет. Не му издава касов бон. Изненадата за д-р Стефанов идва в деня на очакваното представление.

Организаторът Лиляна Струмина обявила пред хората, че са продадени прекалено малко билети и представлението се отменя. Но отказала да върне пари. От ръководството на читалището, отдало под наем залата си на Струмина, заявиха пред Нова тв, че не носят отговорност за случая.

Актьорите от спектакъла дори не подозирали, че е трябвало да бъдат на представление в Плевен. А импресариото Лиляна Струмина не е имала какъвто и да е договор с театъра.

Лиляна Струмина е добре позната на театралната общественост у нас - с постоянно провалящите се спектакли, които организира. Оказа се, че е била замесена и в друга подобна случка, този път във Велико Търново. Там е трябвало да се играе спектакъл с Асен Блатечки "Секс, наркотици и рокендрол".

А заради случая с излъганите зрители постановката "Човек от земята" на театър "Възраждане" все пак ще се изиграе в Плевен - на 15 март. И то с подарък - вход свободен.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
bigpick преди 1 година
Ако предния път и бяха хвърлили един як пердах, нямаше да има втори път
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, добре измамницата се знае...правила го е преди както се вижда...какво чака прокуратурата??? Или и това е новина кьор фишек? За час-два може да търка някоя килия в полицията! И да прави театър на полицаите.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия мошеници баш като онези двамата от романа "Хъклбери Фин", където залъгваха жителите на разни градчета с добро театрално представление и ги оскубаха до шушка :)