Гаф след гаф на "Оскар"-ите, а рейтингът – нисък

Зрителите изключили телевизорите, симпатизирали на Тръмп
28 фев 2017 15:22, Петя Славова
9
Гаф след гаф на "Оскар"-ите, а рейтингът – нисък
Снимка: Reuters

Рекордно нисък е бил зрителският интерес към 89-тата церемония по раздаването на "Оскар"-ите, като той е най-слабият от девет години насам, пише в. "Дейли мейл".

Още по темата

Рейтингът на тазгодишното шоу е бил дори по-нисък от миналогодишния спектакъл на американската киноакадемия. Миналата година пред телевизорите били застанали 34.4 милиона американци, а тази година - 32.9 милиона, пише БТА. По-малка гледаемост е имало през далечната 2008 година - 32 милиона зрители. Това са официалните резултати, предоставени от агенция "Нилсен".

Намаляването на аудиторията на церемонията тази година спрямо предходната е било с повече от милион зрители.

Падането на рейтинга й се дължи на факта, че много от зрителите, симпатизанти на президента Доналд Тръмп, изключват телевизора, когато холивудските звезди се впускат в политически речи срещу новия президент или водещите го взимат на подбив.

Водещият Джими Кимъл не спести закачките си срещу новия стопанин на Белия дом, което е отблъснало доста от зрителите при пределно политизираната обстановка в американското общество след президентските избори на 8 ноември.

Ето как е варирал броят на телевизионните зрители на церемонията по раздаването на "Оскар"-ите през годините: 2017 - 32,9 милиона, през 2016 - 34.4. Година по-рано, бройката е 37.3 милиона, а през 2014 са 43.7.

40.3 милиона са зрителите през 2013 г, а с милион по-малко през 2012.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
11 преди 7 години
Ясна, пайду пасру...
8
0
 
2
 
! Отговори
God преди 7 години
Явно ***-фенове на демократите не са фенове на Оскарите, щом не са вдигнали гледаемостта. Нали Холивуд все техните права защитава. Интересно, че за черните е проблем многото номинации на бели актьори, но не е проблем, че има Асоциация за забавление на черните и тя дава награди само на черни артисти. Или расизмът е такъв, само когатo е бял? В САЩ вече и думата бял е проблемна. Вече се казва "кавказаки тип" (Caucasian). Тръмп просто им каза, че царят е гол и Мерил Стрийп го прие лично...
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах церемонията по TV. Предаването беше доста очебийно политизирано.Камерите СТО пъти бяха насочвани тенденциозно към Мерил Стрийп и задържани върху нея по ЦЯЛА минута (помните изказването й), докато ветеранът на Холивуд, гигантът на киното КЪРК ДЪГЛАС, който неотдавна навърши 100 години, беше "хванат" мимоходом от камерата за под ЕДНА СТОТНА част от секундата (!)
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората искат филмите да се оценяват по достойнство, а не според политическата коректност. Затова са загасили тв.Лунната светлина спечели за най-добър филм, само защото се разказва за безработен черен хомосексуалист, а Ла-ла-ленд е за бели хора.
5
2
 
8
 
! Отговори
пенко преди 7 години
За гафа- филмите нямат нищо общо. Холивуд е еврейски. Хилари бе еврейския кандидат.Малко отмъщение на службете подкрепящи Уайя ТРЪМП, към загубващите световната си финансова власт ,правещи гадост след гадост в САЩ евреи-ционисти!!! Еврейските гении: творци,музиканти ,учени ,сценаристи, артисти и т.н. нямат нищо общо с ционистките нацисти във властта и финансите /Сорос...Сорос...Сорос-смърт...смърт/!
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е само политическата обстановка. Холувуд от много време насам бълва основно изпражнeния и е нормално рейтинга да пада. На мен дори и тези цифри ми се виждат завишени и съм убеден, че в същност са.
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как са гледат хората като Оскара се даде на печки, не защото филма е стойностен, а защото надуват вувузелите, че не им признават изкуството. Само и само, мир да има. От години белият човек е мачкан от мързела и нахалството на саждите. И е доказано, най-експлоатираният човек в САЩ е белият, на възраст между 25 и 45 години. Натиска се материализира, наградата им се подари, само и само мир да има. Ето защо хората гасят телевизорите си.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъпите филми и бездарните актьори също са помогнали.
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виновен донъд тръмп,виновна си е академията. Всяка година дават оскарите на все по глупави филми. Тази година и аз съм разочарован и повече и аз няма да ги гледам