Хип-хоп фестивал в Пловдив разбива митовете

Street Masters е по-известен в САЩ, отколкото в България
9 юни 2017 16:30, Екип на Bloomberg
2
Хип-хоп фестивал в Пловдив разбива митовете
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Оптимисти сме и се надяваме да разчупим представите за уличното изкуство. Това каза Александър Митов, организатор и партньор на фестивал Street Masters, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Когато започнахме да разработваме идеята за фестивала имаше ниша и стартът бе сравнително лесен. Първото издание бе само български формат, а след това започнахме да надграждаме с международно участие - бийт-бокс, танци, графити и алтернативни спортове. Около 80% от участниците са от чужбина. Имаме участници от над 40 държави, като много от тях са водещи имена в сферите, в които се занимават", допълни съорганизаторът на фестивала Димитър Божилов.

Хип-хопът е цяла индустрия. Всяка година се добавят към фестивала нови артитсти, нови сцени, нови дни, както и неговата популярност. Фестивалът е много по-известен в САЩ, отколкото в България, каза Митов.

"Опитваме се да разчупим представата, че хип-хопът е свързан с улицата, а всичко улично звучи упадъчно. Всъщност това е милиардна индустрия, а сред хората, които се занимават с хип-хоп, има много големи артисти, спортисти и музиканти, които всеки ден отделят огромна част от времето си, за да са най-добрите. Ние искаме да ги доведем в България", сподели Божилов.

Как се финансира този фестивал? Вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...и разбива митовете.Че какви пък са митовете...Хип хопът е уникално културно явление и всеки с елементарна обща култура го знае.