Изба "Братя Минкови" вдъхнови виртуозите на Миланската скала

Талантливите италиански музиканти и златните български вина си дадоха среща в ресторанта VinSanto
Препоръчан материал | Обновена: 9 юни 2017 15:43 | 9 юни 2017 15:10, Мартин Иванов
Изба "Братя Минкови" вдъхнови виртуозите на Миланската скала

Невероятните вина на изба „Братя Минкови” са новите посланици на България сред културния и музикален елит на света. Класически, изискани и издържани в най-добрите традиции на Стара Европа, те очароваха виртуозите на Миланската скала. По време на впечатляващия си концерт у нас, 15 от най-добрите инструменталисти и концертмайстори покориха родната публика със завладяващите си изпълнения, но самите те бяха запленени от класата и уникалния вкус на златната българска селекция, спечелила едни от най-престижните отличия на планетата.

И защото храната, виното и музиката са неизменна част от италианското ежедневие, след концерта виртуозите от Ла Скала и виртуозните вина на „Братя Минкови” си дадоха среща в очарователния ресторант VinSanto. Макар открит наскоро, той бързо се превърна в притегателен център за ценителите на автентичната италианска кухня. Тримата “тенори” на ресторанта – собственикът Андреа Паломбини, салонният управител Масимо Саета и готвачът Нино лично поднесоха на талантливите изпълнители вината от сериите Jamais Vu и Minkov Brothers, които отлично хармонират на кулинарните шедьоври от Ботуша, подготвени по стари италиански рецепти.

Изпълнителите на Миланската скала припознаха творчеството си в розето Jamais Vu - деликатно, елегантно и класическо – точно като музиката, която създават и пренасят в цял свят. Но виното, което истински ги впечатли бе златното Minkov Brothers Cabernet Sauvignon, спечелило най-голямата световна винена награда – Златен медал от Decanter`2016 във Великобритания.

Изба "Братя Минкови" вдъхнови виртуозите на Миланската скала

Изборът на дегустаторите от ресторант VinSanto не бе случаен. Те оцениха високо факта, че емблематичните вина съчетават новаторския дух на енолозите от избата с хилядолетното фамилно наследство, завещано им от прочутите карнобатски винари Братя Минкови. Гостите бяха очаровани от факта, че легендарната българска винарна е със 135-годишна история и по цял свят е синоним на високо качество и собствена идентичност. Талантите на Миланската скала признаха, че почитта към семейството и традициите са онези ценности, които сближават българите и италианците. След вечерята те си обещаха, че при следващото си посещение в България с удоволствие ще посетят избата, където винената магия се твори ежедневно.

Изба "Братя Минкови" вдъхнови виртуозите на Миланската скала
Изненада за публиката се оказа присъствието на българската цигуларка Евгения Станева, която от 2003 г е част от групата. Концертът остави положителни емоции сред почитателите на класическата музика, които с нетърпение чакат следващото идване на групата

Срещата на Виртуозите от Миланската скала с класическите вина на изба „Братя Минкови” остави приятен, дълъг и запомнящ се финал, точно както би направило едно хубаво вино, разказа собственикът на ресторант VinSanto - Андреа Паломбини. Гостоприемството, кулинарните шедьоври и българските вина допринесоха за приятното изкарване на всички гости, а вечерта премина типично по италиански – забавно, шумно и много вкусно.

Имиджова публикация

Още от
Спонсорирано съдържание