Художникът Дончо Дончев – българинът с изложба в ЦЕРН

В чужбина съм по-известен, отколкото у нас, призна той
11 сеп 2017 11:30, Анисия Иванова
2

2973 гледания   |  Още видео

Дончо Дончев е художник, който прославя държавата ни по цял свят. Той е единственият българин с изложба в ЦЕРН, а преди дни се завърна от "Експо 2017 г.", провело се в Казахстан. Там той е участвал с рисуване на портрети, като едно от платната му ще бъде изложено в Световния експомузей в Шанхай.

Участието му в Казахстан, град Астана, се е провело на 4-5 септември, като е нарисувал 15 портрета, а част от тях ще останат и в техния музей за съвременно изкуство, сподели той в студиото на "България сутрин".

"Нито съм тъжен, нито се чувствам недооценен, че в чужбина съм по-известен, отколкото у нас. Смятам, че човек губи от енергията си, ако се концентрира върху подобни неща. Аз се опитвам да си върша работата и да не задълбавам в подобни теми", отбеляза Дончев пред Bulgaria ON AIR.

Художникът разказа още, че му предстоят няколко големи проекта, като първият ще бъде показан първо в България, а после в Лондон, а вторият ще бъде отново в ЦЕРН, но този път ще бъде свързан с адронния колайдер.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
?! преди 1 година
Как някой художник да е известен в България? Преди години, при мръсния комунизъм, по централната телевизия имаше специализирани предавания за изобразително изкуство. По-късно се опитаха да представят художници в блокови предавания за изкуство.
Но!
Нали отчитат бройка, гледаемост!
Не се конкурира с кресливите шоупрограми.
В кой ежедневен сайт има рубрика, посветена на наши художници или други, създаващи изкуство. Но не клюки, не и реклама, а добронамерено представяне...
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този прилича на икебаната