200 лв. за култура. Младежи гласуваха как ще ги използват

Червените отново лансираха идеята си за "културен чек"
Обновена: 8 дек 2017 12:32 | 8 дек 2017 12:30,
8

Снимка: Dnes.bg

БСП отново лансира идеята си за "културен чек" от 200 лева, с които младите да бъдат стимулирани да ходят на театър, кино, музикални събития, да посещават музеи и да купуват книги.

Инициативата бе обсъдена навръх студентския празник на среща на левицата с представители на младежки организации в парламента.

Още по темата

"Идеята беше да бъде представен "културният чек". Лансираме го вече няколко пъти, идеята е реализирана в няколко европейски държави. Смисълът е всеки млад човек да получава от държавата правото на един чек от 200 лева, който да използва само за култура", обясни соцдепутатът Антон Кутев.

Той допълни, че по време на дискусията са обсъдени възможностите на този законопроект и какви промени биха могли да се направят в предложението.

В кулоарите на Народното събрание бяха поставени и четири урни, в които младежите пуснаха своя "културен чек" за музикални събития, театър и кино, книги, изложби и музеи.

Така те показаха за какво биха дали своите пари за култура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Не много отдавна, преди 6 години
под материал на тази тема качих питане - защо не се предвиди такъв чек и за пенсионерите, чиито пенсии ги поставят под прага на бедността? Една голяма част от тези хора са високоинтелигентни и през целия им живот четенето на книги и посещението на театри и концерти е било част от битието им и тяхна неотменна културна необходимост, която днес не могат да задоволя поради бедност.Бог знае защо, след като качих този коментар, ме баннаха. Възможно е да е станало по грешка. Сега повтарям въпроса си.
5
0
 
7
 
! Отговори
МОйте данъци преди 6 години
Не си давам аз данъците, че некое лешперче да ходи на кино или театър. Да ходи да работи. Като иска да има 200лв. Значи аз работя плащам си данъците и си плащам за всичко.. аман от тая червена ***.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Студентите са около 200 000 плюс 400 000 ученици, по 200лв, и хоп 120 млн. леваГолЕмо изкуство, голЕмо нещо
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посещение на *** и Альошата, дали е част от културната програма???
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега какво е кино? Кой концерт е култура?
1
1
 
3
 
! Отговори
Валери преди 6 години
БСП докога ще се занимава с дребнотемия? Какво са 200 лв. за млад човек на сегашно време - само се правят на интересни с тези смешни популистки идеи.