Бате Серго от "На всеки километър" - на 75 години. Честито!

Честването на Стефан Данаилов е тази вечер в Народния театър
Обновена: 9 дек 2017 14:24 | 9 дек 2017 11:01, Анисия Иванова
78
Бате Серго от "На всеки километър" - на 75 години. Честито!
Архив: Булфото

Стефан Данаилов, най-популярният и обичан актьор в България - с над 150 роли в киното, театъра и телевизията, празнува своя 75-и рожден ден тази вечер в Народния театър "Иван Вазов". Празничната програма е изненада и за самия юбиляр, съобщават организаторите.

Очаква се да присъстват много от екранните и сценични партньори на актьора, както и студенти от всички випуски на проф. Данаилов в НАТФИЗ. Режисьор е племенницата му Росица Обрешкова, а сценограф - Елена Иванова.

От 19.30 ч. официално ще бъде представена автобиографичната книга на Стефан Данаилов, написана в съавторство с журналиста и продуцента Георги Тошев, на базата на много интервюта, спомени и снимки - от детството до днешни дни.

В "Романът на моя живот" има всичко - и смешни случки от детски пакости, и любовни истории, и разкази от снимачните площадки, и неизвестни досега подробности за политическите битки на Стефан Данаилов, отбелязват издателите от "Книгомания".

На 27 години той става най-известният човек в България покрай сериала "На всеки километър", така че в книгата става дума и за тежестта на славата. Специално място е отделено на партньорките му в киното, сред които са Катя Паскалева, Невена Коканова, Доротея Тончева, Виолета Гиндева, Боряна Пунчева, Аня Пенчева и много други. Макар да е дискретен в подробностите и да поставя съпругата си на първо място, Ламбо дава да се разбере, че с някои от тях отношенията са надхвърлили колегиалното партньорство. Той не спестява и болезнените си преживявания - заради публичното навлизане в личния му живот и заради загубата на близки хора, посочват издателите.

Честването на юбилея започна с изложбата "Непознатите портрети на Стефан Данаилов" в градинката пред Народния театър. Фотоси на 32 пана припомнят участието на Стефан Данаилов в някои от най-емблематичните филми на българското кино като "Следите остават", "Инспекторът и нощта", "Морето", "Понеделник сутрин", "Князът", "Черните ангели", "Топло", "Иван Кондарев", "Юлия Вревска", "Търновската царица", "Дами канят", сериалите "На всеки километър", "Фамилията".

Снимките в изложбата са селекция на Георги Тошев. Някои от тях са от илюстративния материал към автобиографичната книга "Романът на моя живот". Голяма част от снимките са кадри от филми и се публикуват за първи път - предоставени са от личния архив на актьора и от Българската национална филмотека, добавя БТА.

През целия декември в "Одеон" има безплатни прожекции на "10-те златни филма на Стефан Данаилов". Заглавията в ретроспективата са избрани от самия актьор. Сред тях са първите му участия в "Следите остават" и "Инспекторът и нощта", ще бъдат излъчени и хитове като "Дами канят" и пълната версия на екранизацията на "Иван Кондарев".

Организатори на честването са Столичната община, Народният театър, Българската национална филмотека и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е комунист , това означава лош човек убиец на хора.....
69
1
 
15
 
! Отговори
Колобър преди 6 години
Бате Серго,Честит рожден ден! Да си жив и здрав! Благодарим ти за това,което си! Наздраве!
68
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че на времето т.живков го направи артисТ.А иначе като талант е кръгла НУЛА!
67
9
 
11
 
! Отговори
Даверов преди 6 години
Леко е изглупял човека, малко простотии дрънкаше при славито оня ден, а може би си е такъв, но е единствения свестен кадър на младата девица БСП(никаква столетница не е - само на 27 години е)
66
21
 
21
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
Да е жив и здрав, но нито е Маестро , нито е Велик актьор. Има доста наши актьори - Апостол Карамитев , Георги Черкелов и т. н. - които са на доста по-високо ниво и по скромни от този галеник на соца.
65
10
 
23
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА преди 6 години
Жалък анонимнико , ти и себе си презираш , защото си завистлив и от злоба не можеш да се зарадваш на чуждите успехи . МАЕСТРОТО Е ВЕЛИК АРТИСТ И ЧЕСТЕН И НЕПОДКУПЕН ЧОВЕК , КОЙТО НЕ ИЗМЕНИ НА ИДЕИТЕ И ПАРТИЯТА СИ /ЗАЩО ЛИ МИ ИДНА НА УМ ЕВГЕНИ МИХАЙЛОВ И СИЕ . ДА ДОЖИВЕЕШ ДО СТОТЕ , СЕРГО .
64
7
 
24
 
! Отговори
чарли преди 6 години
Голям артист !
63
27
 
15
 
! Отговори
shrek преди 6 години
Примадона и номенклатурчик! Цял живот не ненаял - типичен тлъст ***.
62
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 66 Кой всеки бяга в момента в САЩ, бе *** сорoсoиден?
61
8
 
33
 
! Отговори
Владайката преди 6 години
Да си жив и здрав чичо Стефко. Господ здраве да ти дава. Велик си и неповторим. Заминавате си полека лека великото поколение от онези години. Макар да съм малък спряво Вас,с трепет гледам онези филми от онова велико време. Жив и здрав и всички около тебе
60
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам защо като толкова харесват комунизЪма червените *** не заминат за КНДР. Там си продължава, това, което вие харесвате.Ама всеки бяга в САЩ и не ми е много ясно защо.Дрогарите все ламтят за Запада.На народа сервират едни глупости за предимствата на соца, а самите те си живуркат на Запад.Лъжата винаги е била единственото оръжие на коминистите.
59
13
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Ален Делон,ах този син...балон.(цитат от песен на бат Стеффчо,който много подхожда и за него)
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
63, Точно това казвам в 53-ти пост, братле.
57
1
 
23
 
! Отговори
37 до 50 преди 6 години
Съгласен съм с това че тогава не можеха и три думи на кръст да кажат, но пък като става въпрос за хора с ниска култура, просташко държание и които не могат да говорят а мучът, няма как да не ми дойде на ум актуалният ни министър председател! Той е копие на онези тогавашни простаци! Значи ние просто стоим на едно място и боксуваме! Тогавашните " незаменими" и " уникални" лидери, ги заменихме сега с уникалният и незаменим ББ. Пасва си идеално с политбюро по арогантността му, и простащината!
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги съм казвал, троловете в сайтовете го докарват с IP адресите си на плюсове и минуси, но товас не са реални хора.
55
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами щом си броят още конгресите от комунистическо значи БКп не са нова партия, ако да са сменили проформа името.И разбира се всички те до днес се хвалят с престъпленията си и се РАДВАТ, че са убивали Българи.И това се знае.
54
2
 
13
 
! Отговори
Кънчо преди 6 години
Комедийни роли много му лягат.
53
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 58Има ли такова нещо? Наистина ли е казал, че одобрява всичко това, което изброяваш?Или приемаш, че е бил информиран за тези неща и след като продължава да членува в БСП, това е равностойно на одобрение на безобразията? Дано не е така. Едва ли има в наше време нормален човек, който да одобри това, дори да е с леви убеждения.Онези, които одобряват изброеното от теб, според мен са с душевни недъзи и са по-скоро болни хора.
52
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да честитя на един комунист, който одобрява убийството на стотици хиляди българи в концлагери, затвори и от цялата репресивна машина.
51
4
 
23
 
! Отговори
От 46 преди 6 години
До "елит"Според мен, образът, който Ст.Д. създаде в "Иван Кондарев" е много по-добър и убедителен от тези, които ти изброяваш. Героите му в "Черните ангели" и "На всеки километър" са изкуствено идеализирани.Имам смътен детски спомен за филма "Този истински мъж".Тогава ми се стори, че е създал добър образ на глезльо с големи претенции, но не знам каква оценка ще дам, ако гледам този филм днес.Постиженията му са с различна стойност, но в наше време, достигне ли някой 75 г, честити му и толкоз!