Бате Серго от "На всеки километър" - на 75 години. Честито!

Честването на Стефан Данаилов е тази вечер в Народния театър
Обновена: 9 дек 2017 14:24 | 9 дек 2017 11:01, Анисия Иванова
78
Бате Серго от "На всеки километър" - на 75 години. Честито!
Архив: Булфото

Стефан Данаилов, най-популярният и обичан актьор в България - с над 150 роли в киното, театъра и телевизията, празнува своя 75-и рожден ден тази вечер в Народния театър "Иван Вазов". Празничната програма е изненада и за самия юбиляр, съобщават организаторите.

Очаква се да присъстват много от екранните и сценични партньори на актьора, както и студенти от всички випуски на проф. Данаилов в НАТФИЗ. Режисьор е племенницата му Росица Обрешкова, а сценограф - Елена Иванова.

От 19.30 ч. официално ще бъде представена автобиографичната книга на Стефан Данаилов, написана в съавторство с журналиста и продуцента Георги Тошев, на базата на много интервюта, спомени и снимки - от детството до днешни дни.

В "Романът на моя живот" има всичко - и смешни случки от детски пакости, и любовни истории, и разкази от снимачните площадки, и неизвестни досега подробности за политическите битки на Стефан Данаилов, отбелязват издателите от "Книгомания".

На 27 години той става най-известният човек в България покрай сериала "На всеки километър", така че в книгата става дума и за тежестта на славата. Специално място е отделено на партньорките му в киното, сред които са Катя Паскалева, Невена Коканова, Доротея Тончева, Виолета Гиндева, Боряна Пунчева, Аня Пенчева и много други. Макар да е дискретен в подробностите и да поставя съпругата си на първо място, Ламбо дава да се разбере, че с някои от тях отношенията са надхвърлили колегиалното партньорство. Той не спестява и болезнените си преживявания - заради публичното навлизане в личния му живот и заради загубата на близки хора, посочват издателите.

Честването на юбилея започна с изложбата "Непознатите портрети на Стефан Данаилов" в градинката пред Народния театър. Фотоси на 32 пана припомнят участието на Стефан Данаилов в някои от най-емблематичните филми на българското кино като "Следите остават", "Инспекторът и нощта", "Морето", "Понеделник сутрин", "Князът", "Черните ангели", "Топло", "Иван Кондарев", "Юлия Вревска", "Търновската царица", "Дами канят", сериалите "На всеки километър", "Фамилията".

Снимките в изложбата са селекция на Георги Тошев. Някои от тях са от илюстративния материал към автобиографичната книга "Романът на моя живот". Голяма част от снимките са кадри от филми и се публикуват за първи път - предоставени са от личния архив на актьора и от Българската национална филмотека, добавя БТА.

През целия декември в "Одеон" има безплатни прожекции на "10-те златни филма на Стефан Данаилов". Заглавията в ретроспективата са избрани от самия актьор. Сред тях са първите му участия в "Следите остават" и "Инспекторът и нощта", ще бъдат излъчени и хитове като "Дами канят" и пълната версия на екранизацията на "Иван Кондарев".

Организатори на честването са Столичната община, Народният театър, Българската национална филмотека и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как комунист да е добре нито в този живот, нито в другия.Те са анатемосани от св. патриарх Тихон през 1918 г.Тази анатема на комунизма и комунистите важи завинаги.Единственият начин да се спасят комунистите от това църковно проклятие е да се отречат от убежденията си.
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 52 Кой ти говори за Тиквата който също е комунист, бре? Ти у ред ли си?
48
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 44Бай ти Серго има за кво да го плюят хората- цял живот не се научи, че комунизма и неговата любов към него отвращават хората. Избиха се интелектуалците, докторите, писателите неудобни на неговата власт за да дойдат ей такива мандраджии като него на трона слезли от баира, дето 3 думи на кръст не могат да вържат.
47
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 37 Бай ти Серго има за кво да го плюят хората- цял живот не се научи, че комунизма и неговата любов към него отвращават хората. Избиха се инетектуалците, докторите, писател;ите неудобни на неговата власт за да дойдат ей такива мандраджии като него на трона,дето 3 думи на кръст не могат да вържат.
46
21
 
13
 
! Отговори
"елит" преди 6 години
Филми като "Черните ангели" и "На всеки километър" са пример за възхвала на тероризма и комунизма. И с това този човек става звезда...
45
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунист ли е няма какво добро да се каже за него.
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ученичките пееха 70-те години за него Ален Делон син балон
43
5
 
22
 
! Отговори
Да му е честито! преди 6 години
Да е жив и здрав.Не съм привърженик на левите идеи, но признавам, че този актьор има своето място в историята на българското кино. Някои от създадените от него художествени образи са наистина много сполучливи.Гледам старите филми, които вървят по телевизията в негова чест. Те не са еднакво сполучливи, но някои от тях са наистина постижения. Ще ми е любопитно да ги видя всички, защото някои са непознати за мен, а други гледах в детството си и тогавашната ми преценка едва ли е адекватна.
42
6
 
14
 
! Отговори
Иво преди 6 години
"Бате Серго" - кой така се обръща към него? По- скоро "Дядо Серго" според юбилея му !Иначе ЧРД !
41
2
 
15
 
! Отговори
37 до 38 преди 6 години
Като ми говориш за Тодор Колев, се сещам за интервюто с дъщеря му. Каза че си е отишъл от този свят отвратен от всичко! Отвратен от държавата, от отношението и към културата и въобще от всичко! Оставихме да мизерстват хора които са дали много за тази неблагодарна страна. Не само това, бяха оплювани, обиждани и накрая които си отидоха го направиха отвратени. Затова казвам че сме неблагодарни защото няма значение какъв е. Ще бъде плют. Спомнете си Гришо какво го направиха. Завистта ще ни изтрие
40
8
 
16
 
! Отговори
EK преди 6 години
Да е жив и здрав Стефан Данаилов! Голям артист!
39
0
 
0
 
! Отговори
раде преди 6 години
До Анонименприбави още едно
38
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен - арогантен търговец
37
9
 
18
 
! Отговори
50/50 преди 6 години
Смесени чувства - забавен е ,но доста простеее- прилично хубав,приличен артист ,приличен преподавател.По онова време имаше много красиви и талантливи ,Но не бяха приближени на власта, нямаха връзки и не станаха звезди за разлика от Ламбо ! - баща му,партията,Лондон, французойки ,полякини и тн Кой можеше да си го позволи?
36
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 37 Грешиш! Когато почина най-великият Тодор Колев тук във форума от 50 мнения едно беше против него.
35
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги правим показно колко сбъркан, *** и неблагодарен народ сме! Само като чета коментари ми става още по ясно! Няма за нас нито един достатъчно добър в нищо! Било то актьор, спортист, музикант или даже герой които погрешно са си дали живота за тази неблагодарна и мнителна пасмина! Никой не може никога да угоди на бай ***.Вечно ще намери нещо което да критикува. Затова сме на този хал сега, от много ум! Нямаше човек който да не оплюят! Но щом с Левски го правят, какво остава за актьор
34
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kой каквото да говори, Стефан Данаилов е голям актьор, поне за България. А има и добри италиански роли. Колкото за политическите му възгледи, повечето актьори и хора на изкуството по света са леви по обясними причини.
33
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Халтурчик
32
19
 
15
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Какво му чествате на тоя измислен актьор не ми е ясно....Всяка година ще му празнуваме рождения ден като някакъв герой ли?!
31
12
 
21
 
! Отговори
Цецка Цачева преди 6 години
То ако тоя е като Ален Делон, то аз съм Моника Белучи!