Воля, справедливост... Димитър Талев през погледа на своя внук

Държавата да обърне внимание на подмяната на историята, призова Климент Талев
6 яну 2018 09:12,
5

Какво не знаем за човека Димитър Талев? Има ли държавна намеса по скандалната подмяна на историческата истина? Защо не реагирахме, когато в пиратски издания в Македония на "Железния светилник", "Преспанските камбани" и "Илинден" бяха подменени цели пасажи, а думата "българин" бе заменена с "македонец"?

На тези въпроси отговор търси внукът на обичания български писател Димитър Талев и настоя държавата да внесе протестна нота и да спре разпространяването на тези произведения на македонски език.

"Димитър Талев не е бил свит и болен човек, с големи диоптри. След жестокото убийство на редактора на вестник "Македония" през 1933 година, постът се поема от дядо ми и той е приел тази работа като дълг. Налага се да ходи с бастун и револвер на пояса. Тази воля, тази динамика, това чувство за справедливост… Това е Талев. Той е имал съвсем млада жена, баща ми вече е бил напът – това е другият Димитър Талев", разказа във "Фамилно" Климент Талев.

Внукът на писателя Димитър Талев разтваря фамилния албум за зрителите на "Фамилно" тази събота в 10:30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MITRETO TALEV BESHE MNOGO OBICAN OT KOMUNYAGITE,ZASHTOTO BESHE PISAL MNOGO IZMISLENI PROSTOTII,KOITO OSAKATIHA MNOGO MLADEGI V BALGARIA.
2
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОБИЧАН български писател ,, пълни глупости,, 80% *** в България НЕ знаят да четят на български език,,,,,, ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ НЕ ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ И СА ПОВЕЧЕ ОТ 7 000 000 ЧОВЕКА
1
3
 
21
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Спомняте ли си за Мартина Балева как стана доктор на науките с дисертация на тема как в България никога не е имало турско робство и баташко клане? Аман от такива предатели. Тази госпожа е взела парите и вече ги е похарчила. Добре, че е госпожа никой и не работи в БАН, иначе наистина щеше да подмени историята на България. Добре, че работи в германски университет. Няма място в България! Да преподава глупости на немците.