"Лебедово езеро" върху лед се завръща този декември

Балетът "Санкт Петербург" и "Руските господари на спорта" ще представят класиката у нас
Обновена: 6 мар 2018 16:00 | 6 мар 2018 15:37,
2
"Лебедово езеро" върху лед се завръща този декември
Снимка: Личен архив

"Лебедово езеро" с хореография върху лед отново ще вълнува българската публика. С оригинална музика на Чайковски, на 9 декември 2018 г. спектакълът ще преобрази сцената на зала 1 на НДК в заледено езеро, което за пореден път ще потопи зрителите в приказния свят на грациозните лебеди в изпълнение на руските олимпийски шампиони по фигурно пързаляне.

Всяка поява на руския "Балет на лед" - "Лешникотрошачката", "Ромео и Жулиета" и "Спящата красавица", билетите за представленията свършват у нас.

Сред виртуозните ледени балетисти, които ще пресъздадат "Лебедово езеро", се отличават европейските и олимпийски шампиони Людмила Белоусова и Олег Протопопов, заедно с още 20 от най-популярните състезатели на Русия, известни още като "Руските господари на спорта", заради многобройните им победи в най-престижните световни състезания.

През 2017 г., създаденият от уважавания хореограф Константин Боярски, Държавен балет на лед отбеляза своя 50-годишен юбилей със серия от представления в Китай, Франция, Чехия, Италия, Хърватска, Сърбия, България, Близкия Изток и Южна Америка.

Билети за спектакъла "Лебедово езеро", който ще е през декевмри, вече се продават в мрежата на Eventim на цени между 40 и 60 лв и ВИП места за 80 и 100 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: спектакълбалет на лед
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
0
 
! Отговори
не преди 6 години
безумно слабо е това ако е същото като миналата година. става само за малки деца.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то не остана, ей го къде е декември :D