Безплатна 12-месeчна програма за съвременен танц от Derida Dance Center

Отворена е покана за прослушване за програма "Dance PORT Derida" 2018/2019. Всички желаещи могат да кандидатстват до 15-ти юни 2018 г.
Обновена: 6 юни 2018 13:15 | 6 юни 2018 11:05,
0
Безплатна 12-месeчна програма за съвременен танц от Derida Dance Center

Обучителната програма по съвременен танц се организира за осма поредна година, а основната ѝ мисия е изграждането на качества, необходими за професионално развитие в областта на съвременния танц. Избраните участници получават систематизирано обучение в продължение на 12 месеца, с 650 астрономически часа, а работните ателиета се водят от български и чужди педагози и доказани хореографи.

Не е необходим предишен опит в областта, а талант и мотивация за професионално развитие. Програмата е напълно безплатна за участниците.

Всички желаещи трябва да изпратят на е-мейл: application@derida-dance.com автобиография, в която да бъдат ясни развитите до момента умения в различни области и интереси на кандидатстващия, както и да попълнят формуляр за участие до 15-ти юни 2018 г.

Преминалите през първи кръг кандидати ще бъдат поканени да се включат в работни ателиета в периода 18-22 юни. Крайните резултати ще бъдат обявени на 22 юни 2018 година.

Dance PORT Derida е проект на Derida Dance Center, който се финансира от Фондация "Америка за България"/ America for Bulgaria от създаването си през 2010 г. до момента. През тези години обучителната програма се доказа като една от най-продуктивните обучителни програми в сферата на съвременния танц не само в България, а и на международната танцова сцена.

Ето какво споделя Васил Зелямов, един от участниците, завършили програмата "Dance Port Derida" 2017/2018:

"Още по време на кастингите си дадох сметка, че това е най-добрата възможност, която имам да се обучавам в посока съвременен танц. С първите си стъпки в Derida Dance Center усетих невероятна работна атмосфера, професионализъм, работна етика на най-високо ниво, което ме мотивира да дам всичко от себе си, за да бъда приет в едногодишната обучителна програма и да стана част от това общество. В мен се зароди абсолютна и безрезервна отдаденост и любов към движението и към хората, с които работех. Няколко месеца, след като стартира програмата имах възможността да работя с Живко Желязков във FlapsE, представление на компания "Дерида". Репетиционният процес по този проект и представлението се превърнаха в любимата ми работа като артист до сега.

Безплатна 12-месeчна програма за съвременен танц от Derida Dance Center

Dance Port Derida беше повратна точка за развитието ми, защото срещнах изключително много съмишленици, измежду които Христо Ушев и Цвета Дойчева, с които създадохме Mindfuck, проект финансиран от Гилдия за съвременни изпълнителски изкуства към САБ чрез конкурса "три3ависим". Всяка една от срещите с многобройните чуждестранни танцьори и хореографи в рамките на тази една година е изключително полезна и необходима, защото тя дава възможност за развитие в различни посоки и открива много нови гледни точки пред всички участници. Презентациите по време на програмата след всеки един етап от обучението и работата с резиденти дава възможност за редовна среща с публика по един нов и различен начин. Едногодишната обучителна програма Dance Port Derida за мен беше животопроменяща в развитието ми като артист и като личност. Безкрайно съм благодарен, че имах тази невероятна възможност да се срещна и да работя с тези толкова близки до сърцето ми хора."

За допълнителна информация можете да пишете на е-мейл application@derida-dance.com или да прочетете повече в сайта на центъра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари