Незабравимо изживяване: Посети Празници на изкуствата Аполония!

Спечелете двоен билет за събитие по ваш избор
Обновена: 13 авг 2018 13:57 | 7 авг 2018 12:52,
2
Незабравимо изживяване: Посети Празници на изкуствата Аполония!

Само от 7 до 22 август всички ценители на родното изкуство могат да се възползват от обогатяващо бягство на морето, като спечелят двоен билет за събитие по техен избор от разнообразната и вдъхновяваща програма на 34-ото издание на Празници на изкуствата Аполония. Фестивалът ще се проведе между 31 август и 8 септември в Созопол.
 
Единственото условие към всички желаещи да участват в инициативата е да се заредят със свежо лятно настроение и да отговорят правилно на следния въпрос: Кой е артистът, спечелил почетния приз "Аполон Токсофорос", на 33-ото издание на Празници на изкуствата Аполония?

Вашият отговор можете да дадете като коментар към публикацията във Facebook ТУК

Накрая на съвместната игра, организирана от Dnes.bg и Аполония, шестима късметлии от всички читатели, отговорили правилно на зададения въпрос, ще бъдат изтеглени на томболен принцип. Стегнахте ли вече багажа? Не забравяйте авантюристичния си дух и жаждата за морски приключения!

Музика, кино, театър, литература, визуални изкуства, както и редица интересни срещи очакват посетителите на Празници на изкуствата Аполония. Тази година Фестивалът ще бъде открит с изложбите на големите таланти Греди Асса, Димо Колибаров, Ясен Гюзелев и Стоян Дечев на 31 август в Художествената галерия в Созопол. Началото на музикалната програма на Фестивала ще бъде поставено със специалния концерт на Младежка филхармония "София" при НМУ "Любомир Пипков" с диригент Георги Патриков. Солист ще бъде младият цигулар Кай Орлинов, който е едва на 14 години, а вече е носител на редица национални и международни призове.

Разнообразие от музикални събития и тази година ще зарадва посетителите на Аполония. На сцената на Амфитеатъра в Созопол ще излязат Хилда Казасян, Белослава, Стенли, Милица Гладнишка, "Ангел Заберски трио", Васил Петров и Военен биг бенд – Стара Загора, младата рок група JEREMY?, GloBalKan, Koka Mass Jazz, фънк групата Funky Miracle и други. За първи път тази година във Фестивала ще се включат и легендите от ФСБ със специален концерт с най-големите хитове на групата в последния ден от Фестивала.

Изненади очакват и ценителите на литературното изкуство. Пъстра палитра от събития бележи програмата на Аполония, която ще стартира с представянето на книгата "Всички наши тела" на Георги Господинов на 1 септември в Художествената галерия в Созопол. В общо 20 мероприятия, посветени на българските издатели и писатели, ще бъдат представени редица нови заглавия като "Гласът на тишината" на Иван Теофилов,  "Остайница" на Рене Карабаш, "Балканска рапсодия" на Мария Касимова-Моасе, "Сестри Палавееви" на Алек Попов, "Оксиморон (Нечовешки роман)" на Михаил Вешим и други.

Посетителите на Празници на изкуствата Аполония ще имат възможност да се насладят и на изобилие от театрални постановки. Читалище "Отец Паисий" в Созопол ще посрещне на сцената си звезди като Захари Бахаров с моноспектакъла "Чамкория", за който актьорът получи престижните театрални награди "Икар" 2018 и "Аскеер" 2018 за водеща мъжка роля. Пиесата, отличена за спектакъл на годината от националните призове "Икар" – "Пияните" от режисьора Явор Гърдев, също е включена в програмата на Аполония. Впечатляващи постановки ще представи и Народният театър "Иван Вазов", който за първи път участва във Фестивала с цели три представления на 6, 7 и 8 септември – "Виновният", "Цветът на дълбоките води" и  "Лисичета".

Ценителите на киното също ще могат да се насладят на прожекциите на успешни заглавия като "Посоки" (режисьор Стефан Командарев), "Възвишение" (режисьор Виктор Божинов) и "Вездесъщият" (режисьор Илиян Джевелеков). Сред останалите филмови заглавия на Празници на изкуствата Аполония са "Ага", "Това име го забравете", "8'19"" и "Малко късмет за по-късно".

Билетите, включително и Златният пропуск, осигуряващ достъп до всички събития, вече са в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg.

Повече информация за програмата на Аполония можете да намерите на: https://www.apollonia.bg/
И на Facebook страницата на Фестивала

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
8
 
! Отговори
Dodo преди 5 години
И къде можем да отговорим на зададения въпрос???? Линк към игра????? Или само си правите реклама!