Джуджи става посланик на "Стара хартия за нова книга"

На 16 септември водещата на "Фамилно" по Bulgaria ON AIR ще разиграе литературен куиз с малчуганите, които ще предадат стара хартия за рециклиране
3 сеп 2018 11:07,
4
Джуджи става посланик на "Стара хартия за нова книга"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Водещата на предаването "Фамилно" по Bulgaria ON AIR Деляна Маринова – Джуджи, става посланик на инициативата за насърчаване на четенето сред децата "Стара хартия за нова книга".

На 16 септември, неделя, Джуджи ще излезе от телевизионното студио, откъдето всеки уикенд среща зрителите с интересни, полезни и забавни събития за цялото семейство, и самата тя ще се включи в такова събитие в София, давайки личен пример.

Телевизионната водеща ще се забавлява с малките участници, които са предали стара хартия за рециклиране, и ще провери знанията им с литературен куиз.

Викторината, която ще се проведе около обяд, ще бъде вдъхновена от литературната тематика, под която протича кампанията тази година - "Светът на Нарния".

"Трябва да насърчаваме децата да четат, да създадем любов както към литературата, така и към природата от най-ранна възраст. Това, разбира се, става с личен пример. Родителите сме тези, които трябва да въведем децата в необятния и вълнуващ свят на книгите и да ги възпитаваме и учим как да пазят природата", категорична е водещата.

Тази година Bulgaria ON AIR, Dnes.bg и Аz-deteto.bg, които са част от Investor Media Group, подкрепят инициативата "Стара хартия за нова книга".

В нея всяко дете, което доведе със себе си възрастен, който донесе 5 кг стара хартия, ще получи нова книга по избор. Малчуганите, които пък предадат допълнителни 5 кг хартия за рециклиране, ще получат втора книжка на екотематика – новото специално издание на "ЕКОПАК България АД" - "Грийн тийн". Събитието в София започва от 10 часа на бул. "Витоша" 37 и ще продължи до 19 часа.

Инициативата е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2018 година и се провежда под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова.

Организатори на събитието са Книжен център "Гринуич" и "ЕКОПАК България АД".

Тази година шест общини Бургас, Хасково, София, Русе, Плевен и Пловдив ще посрещнат кампанията, която дава възможност на децата да научат повече за рециклирането, да разберат как да пазят природата и да събират разделно отпадъците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За нищо не става
3
0
 
5
 
! Отговори
месара преди 5 години
просълзих се.......
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълен минус!
1
0
 
11
 
! Отговори
ррррррррррррр преди 5 години
Дърти сливи за смет!