Местан - виновен или не за катастрофата? Още няма експертиза

Според свидетел другият шофьор карал поне със 180 км/ч
Обновена: 15 апр 2019 14:27 | 15 апр 2019 13:55, Камелия Цветанова
236
Местан - виновен или не за катастрофата? Още няма експертиза
Снимка: Dnes.bg, архив

Все още няма нито една експертиза, която да показва чия е вината за тежката катастрофа с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан на пътя за "Маказа" и разклона за с. Загорско.

Още по темата
Огледът на мястото на катастрофата вчера продължи повече от 5 часа. В помощ на дознателите се включи и следовател, изпратен от Окръжния прокурор на Кърджали, съобщи bTV.

Местан не е освободен от ареста, след като беше задържан за 24 часа.

Той е задържан в Районното управление в Кърджали. Въпреки че катастрофата става на територията на община Момчилград, Местан не е отведен в местната полиция, защото в ареста на полицейското управление в съседната община не е имало свободни места. Според МВР, това не е прецедент.

До инцидента вчера се стигна, след като колата на Местан е навлязла в път с предимство, обозначен със знак стоп. На главния път той прави ляв завой.

"От същата посока го връхлита кола“, разказва  съпартиецът му Мустафа Исмаил, който шофира след Местан.

"Той спря, гледа наляво, на дясно и след това потегли. За секунди  и един трясък, много силен трясък и един дим. Не мога да си представя, дали беше 180 км/ч, дали 200 км/ч", заяви Мустафа Исмаил, общ. лидер на ДОСТ и свидетел на катастрофата.

От удара другият автомобил, в който пътува четиричленното семейство, изхвърча на 50 метра и пада в крайпътно дере. На място загива 6-месечното им бебе. Съпрузите и 10-годишният им син са ранени. Приети са за лечение в болницата в Кърджали.

"Състоянието на пострадалите е стабилно. Майката и детето се намират в Хирургично отделение на болницата, а бащата в Травматологично отделение. Всички са в съзнание, адекватни", коментира проф. д-р Тодор Черкезов, изп. дир. на МБАЛ – Кърджали.

По случая е образувано досъдебно производство за катастрофа с причиняване на смърт по непредпазливост,  за което законът предвижда до 6 години затвор. Ако Местан се кандидатира за евродепутат, ще получи имунитет и това ще спре разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тея знаят ли колко е 200 км/ч на магистрала не можеш да ги държиш та камоли на второкласен път поне за наще пътища де, а ако бе ударил с 200 и от двете коли никой нямаше да има
152
0
 
10
 
! Отговори
-10 преди 4 години
Кое не е ясно ли? Много неща не са ясни, например как на участък със завой и кръстовише 50-100 метра след него няма ограничение на скоростта. За колко време се изминават 100 метра, ако се движиш със 100 км/ч? Вади хронометъра и засичай - поглеждаш в ляво няма никой, поглеждаш в дясно - няма никой? Тръгваш - колко време мина?
151
0
 
27
 
! Отговори
Компас преди 4 години
А Този г-н Исмаил е бил в колата зад Местан ли? Как е видял през затъмнение стъкла също ми е много интересном, че МестанЯ бил се огледал?!
150
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не мога да си представя, дали беше 180 км/ч, дали 200 км/ч", заяви Мустафа Исмаил, общ. лидер на ДОСТ и свидетел на катастрофата." Аз пък не мога да си представя, луд баща да кара децата си с такава скорост. Навярно иска нас да изкара луди, нали така?
149
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига с този имунитет, подавам документи за евродепутат и почвам да нарушавам закона!
148
0
 
34
 
! Отговори
Кое е неясно? преди 4 години
Има знак - СПРИ! ОСИГУРИ ПРЕДИМСТВО! Кое е неясното? Никъде не е казано "можеш да спреш, ако..." или "а бе спри ако искаш" ! Толкоз!Е, ако Ердоган се обади на Боко - може и да сменят правилника със задна дата...
147
8
 
3
 
! Отговори
... преди 4 години
Не защитавам Местан даже не мога да го гледам, но техническа експертиза не става за един ден (това към писалите статията). Дали е спрял или не на знака няма значение, защото не е осигурил безпрепятствено минаване на другия автомобил. Но другата кола с колко е карала... дали е било с 60, колкото е ограничението??? Случвало ми се е ди виждам прелитащи с над 120-130 през такива кръстовища. Тогава трудно преценя този, който се включва в главния път. В случая единствено съжалявам за починалото бебе.
146
0
 
25
 
! Отговори
ШИФЬОР преди 4 години
ЧЕ КВА ЕКСПЕРТИЗА - ТО Е КАЗАНО - ОТНЕМА ПРЕДИМСТВО! НА ИВАНЧЕВА - 20 Г. ЗА СКАЛЪПЕНО ОБВИНЕНИЕ, ЗНАЧИ СЕГА ЗА БЪЛГАРОФОБА - ПОНЕ 50 Г!
145
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представяте ли си другия шофьор как е натоварил жена си и двете си малки деца (едното бебе) и е тръгнал да пердаши с 180км/ч...
144
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мусафата свидетеля, ще трябва да бъде съден за лъжесвидетелстване !
143
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе, не бил виновен...Няма как да е спрял на знака "Стоп" - на снимките от катастрофата се вижда, че е ударен в предната ДЯСНА част на колата. Значи другият е карал отдясно му по главният път, тоест Местан първо е преминал през една лента! И как тогава не е видял идващата кола? Обяснението е само едно - хич не е спрял да огледа, ами е навлязъл директно в главния път. А ако няма видимост, е можел да пълзи и да се огледа. А "свидетелството" на съпартиеца му е смешно - там няма как да вдигнеш 180!
142
0
 
19
 
! Отговори
До ss 136, преди 4 години
"Знакът пред Местан е "Спри, осигури предимство"!! Това той, очевАдно не е направил! Кошаревският свидетел може да твърди, че оня е летял, това няма значение!"Че той ако е бил на "Стоп" е ясно, че е виновен. Въпреки това си се правят експертизи за скорост, алкохол, пътни условия - няма начин без тях. Може да има най-малко отегчаващи или смекчаващи обстоятелства, та е важно и това.
141
1
 
12
 
! Отговори
SHTANGI преди 4 години
До АнонименКак ще докаже,че е спрял на стопа? камери някъде има ли?
140
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трудно ще е на поръчковия български съд да осъди Местан.Вся пак няма как да се пренебренат свидетелските показания, че той е спрял на знака СТОП и се е огледал на двете страни.
139
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко се връща, природата е мнооого преди нас и винаги е гледала да балансира нещата
138
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на местан му се размина за 1 метър
137
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам кое е неясно?! Удря кола, която е с предимство и убива бебе...от там нататък няма какво да се разследва. Важното е, че каквото и да се докаже няма да има значение защото ще го номинират за евродУпетат и той ще си е с имунитетче пък семейството кучета ги яли.
136
3
 
26
 
! Отговори
Батман преди 4 години
Тоз Мустафа Исмаил да не е нещо скрита камера за скорост, очите му като радари хахахахаха аве ей уб,,,к Да си ходиш в съседната държава и да не даваш много акъли кой с колко карал !!!!!!!!
135
2
 
19
 
! Отговори
ДУЛО преди 4 години
Местан е национален предател - само заради това отдавна трябваше да е в затвора! Но като нямаме държавност, ще чакаме Господ да си свърши работата...
134
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз нищо не разбрах от показанията на свидетеля ... дали е бил в шок, или просто не може да говори елементарен български, но нищо не му се разбираше