Близки на ранените в катастрофата с Местан: Той е отнел предимството!

Съселяните на Юсеин не вярват да е карал бързо с двете си деца в колата
169

Хората от село Пърлица, община  Кирково, където живее пострадалото семейство в катастрофата с лидера на ДОСТ Лютви Местан край село Загорско, обвиняват политика за пътния ад, който отне живота на 6-месечно бебе.

Хората признават, че пътният участък е опасен и само за последните две години там са станали четири тежки катастрофи. 

Още по темата
Кметът на общината Шинанси Сюлейман коментира пред Bulgaria ON AIR, че трафикът по този път е много натоварен заради прохода "Маказа“. Оттам освен български коли минавали и много румънски и украински.

Той призовава всички  да са много внимателни на това трасе.

"Нека да изчакаме прокуратурата, вместо да гадаем дали единият е карал бързо или другият не е спрял“, каза още кметът. 

Според него едва ли шофьорът Юсен е карал бързо с двете си деца в колата.

На същото мнение са и роднините на шофьора.

Вуйчото на Юсен каза, че при разговор с него, раненият мъж е споделил, че Местан не му е дал предимството,  направо е пресичал пътя и го е е ударил.

Според чичото му Юсеин не е слаб шофьор, пътува непрекъснато и вината не може да е в него.

Съседът на пострадалото семейство Салватин допълни, че той е  професионален шофьор, опитен и няма как с двете си деца да кара бързо.

Пред bTV роднини на пострадалите изразиха опасения за честността на процеса срещу Лютви Местан.

Според чичото на Юсеин "10 000 лв., колкото е размерът на гаранцията на Местан, или 100 000 лв. за него са джобни пари".

Друг близък допълни: "Той е човек с повече познати, връзки – може да го изкарат невинен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
2
 
! Отговори
До 142 не до 108 преди 4 години
Вчера един така ми се вряза в лентата отнема ми предимство само и само да са навре ако бях тръгнал да спирам щеше да стане мазано просто свих в ляво и почнах да го псувам не иска дори да си свали прозореца да му обесна за кво го псувам
146
0
 
2
 
! Отговори
До 108 преди 4 години
Абе на теб къде са ти издали книжката , върви е връщай бързо какви 4 секунди какви метри , не е имал спирачен път защото се е опитал да го избегне така става когато някой ти влиза в лентата и си с предимство в тази ситуация малко хора щяха да отреагират , на приказки е лесно факт е че има убито дете отнемане на предимство и пълно безсилие на държавата ако бяхме бяла държава Местан да е в затвора само му виж автомобила дори не е нужна експертиза вижда се с просто око Местан е убиец
145
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
НА КАЛПАВИЯ вълната му е виновна,човека се движи по главен ПЪТ,а онзи просто е блеял и уби детето и сега трябва да слушаме ПРОСТОТОТИЙЙ
144
0
 
11
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Местанчо е виновен на милион процента ...така ще изяде бубата сега че му е бедна фантазията, вдигнали са му мерника много хора
143
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местния кмет Сулейман каза да изчакаме експертизата, която вече е платена и приготвена за да го изкарат невинен. В този район българоговорящи останаха ли?
142
0
 
1
 
! Отговори
Менто преди 5 години
А на местаня мъжа му нещо да е повърнал????
141
13
 
6
 
! Отговори
До До 108 преди 5 години
Поредният, който не е разбрал, че БМВ-то се е движило откъм Кърджали, а не откъм Маказа. А откъм Кърджали видимостта е на границата - около 100 м. При скорост от 90 км/ч - това са 4 секунди за реакция на шофьорите. Факт е, че БМВ-то няма следи от спирачен път. А за 4 секунди шофьорът спокойно е можел да реагира / 1 сек/ а после да спре / спирачен път от 90-0 е под 35 метра/. Нито е намалил, нито е спрял. А просто се е забил в автомобила на Местан. Пълен самоубиец!
140
1
 
4
 
! Отговори
Gost преди 5 години
Ами явно пътя не е направен както трябва, защото не е първата катастрофа!
139
2
 
2
 
! Отговори
D преди 5 години
До 128Ти въобще виждал ли си как се закопчава детско столче, особено за деца на 6м?? Няма никакъв шанс детето да се изниже, ако ще колата 200 пъти да се преобърне. Бебето ще се изниже, а другите дето я имат колан я не ще стоят и няма да мръднат. Пълна глупост!
138
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Предимството е измислено именно затова-за да премине първо единия автомобил,после другия,иначе казано-за да има ИЗОБЩО движение по улици и пътища.
137
1
 
14
 
! Отговори
КОЛОЕЗДА4 преди 5 години
До Анонимен АЛООО----ПЪТ С ПРЕДИМСТВО---КРАИ НА СПОРА ЩЕ ЧАКАШ ДОКАТО МИНА А ТИ СЕ УВЕРИ ЧЕ НЯМА НИКОИ В ЛЯВА И ДЯСНА ЗОНА НА ВИДИМОСТ 150 М ЗПП
136
2
 
2
 
! Отговори
Gorskio преди 5 години
128 номер специалист автокатастрофи - ако майката можеше да удържи детето при катастрофа с 5-10G ускорение, нямаше да се налага да го слагат в кошница с 3 или 5 точкови колани и да го возят с гръб към посоката на движение. Всеки тръгнал да разбира от коли и жени - неграмотна работа със самочувствие без покритие. И от работата си толкова разбирате, диванни експерти, че и по форумите акъл давате.
135
3
 
2
 
! Отговори
До Totenkopf преди 5 години
До Тотенкопф, наври си копфа в арша! "Великата ЧЕРВЕНА независима съдебна система"!Защо не синя, или дрисливо- кафява?
134
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
Да попитам, как определихте с каква скорост се е движил другия автомобил? Може би на принципа "Една жена каза"?
133
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Покрай тая новина разбрах, че половината коментиращи им се плаща от ДПС. Цъкайте минуси, но българина ще прогледне един ден и ще бягате към Анадола като кучета.
132
3
 
47
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Техен човек ги е прегазил, да се сърдят на него, не разчитам на Великата червена независима съдебна система, да отсъди справедливо. И по тежки катастрофи са ставали, а присъдите условни. Все пак този е недосегаем, турски емисар с особено важни функции.
131
26
 
17
 
! Отговори
хахахаха преди 5 години
Изумявам се от изявления от рода на : "надали бащата е карал бързо , щом е бил с двете си деца" , тези вярно че са от село, ама не са от Марс. Всеки ден бащи и майки летят , а децата или са им в ръцете или без колан и подходящо столче
130
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой от нас беше причинил катастрофата, едва ли щеше да има национална полемика кой е виновника.
129
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако детето беше закопчано правилно в детското столче, може би щеше да оцелее, все пак инженери са ги мислили тия приспособления и са ги изпитвали и са доказано ефективни.Ака си е било в столчето, а ударът е бил убийствено силен е щяло да има и други убити, не само бебето.До колкото разбрах другите пътници дори не са тежко ранени. Защо ли?! Вероятно някой не се е погрижил за безопасността му!
128
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 128Не пиши глупости, някой може да повялва и това да струва детски живот!Има си закон и много ясно си пише в него как трябва да се вози дете в кола и мястото му по закон не е в скута на майката!!!