Европейската премиера на One Dance Week в Пловдив

12-тото издание ще представи "Някога преди"
7 авг 2019 17:22,
0
Европейската премиера на One Dance Week в Пловдив
Снимка: Alistair Maitland

Пловдив е първият европейски град, който ще срещне публиката с дългоочакваната нова продукция на експерименталната компания за съвременен танц Out Innerspace на 12-тото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс One Dance Week.

Премиерата на „Някога преди“ гледаме на 12 октомври, от 20:30ч в Дом на културата „Борис Христов“.

„Някога преди“ показва изкуството на танца като начин за съживяване на забравеното, досег към вътрешния свят и взаимодействие с настоящето. Спектакълът демонстрира как преживяното оформя личността, а изпитанията се превръщат в красива действителност.

Спомените се превръщат в реалност със сюрреалистични маски, минималистични декори, призрачна архитектура и театрални илюзии помагат на всеки детайл от танцовото изпълнение да изпъкне. Чрез изкусно манипулиране на средата и майсторска хореография компанията представя зашеметяващ спектакъл, в който човешката душа е изгубена в свят на границите между реалността и фантазията.

Характерният почерк на Out Innerspace съчетава виртуозна и детайлна хореография с визуални трикове, въздействащи танцови произведения, засягащи темите за времето, безвремието, промяната, границите, конфликтите и надеждата.

Out Innerspace е компания за съвременен танц, основана през 2007-а година във Ванкувър от Дейвид Реймънд и Тифани Трегартен. През последното десетилетие компанията създава необичайни и забележителни танцови продукции.

Компанията е отличена на MilanOltre Festival 2017, a тяхната продукция е определена като „една от най-красивите и интересни творби от целия фестивал“.

„Някога преди“ е най-новата творба на компанията. Тя печели наградата Crystal Dance Prize 2019 и артистична резиденция от The Dance Centre.

Out Innerspace провеждат инициативата Modus Operandi за въвеждащо обучение по съвременен танц за ученици, завършили средно образование. Така компанията полага основи на творческия път на някои от най-вълнуващите млади канадски танцови таланти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари