"Дюн" е провал за Дейвид Линч и предизвикателство за Вилньов

Режисьорът на Twin Peaks няма да гледа екранизацията на колегата си
21 апр 2020 22:38, Нели Христова
11
"Дюн" е провал за Дейвид Линч и предизвикателство за Вилньов

"Дюн" е един от най-добрите научно-фантастични романи, създавани някога. Творбата на Франк Хърбърт, излязла от печат през 1965 година, вдъхновява дори създаването на "Междузвездни войни". Но "Дюн" бележи и най-грандиозния провал на един от най-добрите режисьори - Дейвид Линч. А сега пред предизвикателството да заснеме достоен за поредицата филм се изправя и Дени Вилньов.

74-годишният Дейвид Линч призна, че няма да отиде на кино, за да гледа адаптацията на "Дюн" на Дени Вилньов, тъй като неговият собствен опит бил "провал" и му донесъл "сърдечна болка".

"Това не е филмът, който исках да направя. Много харесвам определени части от него – но той беше пълен провал за мен", заяви Линч пред Hollywood Reporter.

Задачата на Вилньов също не е лесна. Той сам призна, че историята е твърде сложна, за да се направи филм по нея. 52-годишният режисьор заяви, че винаги е мечтал да създаде собствена визия на романа, но създаването на филма е било най-голямото предизвикателство в кариерата му.

Режисьорът на Blade Runner 2049 заяви: "Това е книга, която се занимава с политика, религия, екология, духовност, а героите са ужасно много. Мисля, че затова е толкова трудно. Честно казано, това е най-трудното нещо, което съм правил някога."

Актьорският състав на филма включва Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън и Оскар Айзък и е заснет в отдалечени райони на Обединените арабски емирства, за да изобрази обстановката на пустинната планета Арракис. Първите кадри от лентата вече видяха бял свят и смаяха феновете на поредицата, които с нетърпение чакат да видят екранизацията на Вилньов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е да се спомене Аlejandro Jodorowsky, когато се споменава филма за Дюн, но пък то си трябва и обща култура за тази работа.
9
0
 
2
 
! Отговори
Котка преди 3 години
До Дънкан АйдахоЗа съжаление Франк Хърбърт не е успял да довърши историята. Това, което сина му пише по записките на баща си, е на светлинни години от първите книги.
8
0
 
16
 
! Отговори
Принцеса Ирулан преди 3 години
Велика сага ЧЕТЕТЕ я няма да съжалите! Фантастиката е истината.
7
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
до # 6 ,И втората част е хубава.След това става сложно и безинтересно.Може би точно заради преплитането на много аспекти,герои и техните истории.И аз като теб съм фен на поредицата и я имам.
6
0
 
17
 
! Отговори
Дънкан Айдахо преди 3 години
Преди много години, една малка книжка от билбиотека "Галактика" ме грабна много здраво.След години успях да намеря и останалите книги от поредицата, но първата е завладяваща.
5
0
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Дюн-страхотен научнофантастичет роман, от моята младост......Гигантски червей, подправка, костюми, рециклиращи влагата и я превръщащи във вода за пиене,Оръжия, които убиват само с прошепване на името му.....Извикване на червей и обяздването му....Чел съм я тая книга преди 40+ години, гледал съм и филм по неяпреди поне 20,всъщност-не беше лоша екранизацията..
4
0
 
14
 
! Отговори
Котка преди 3 години
Очаквам филма с нетърпение; ясно, че няма как да е на нивото на книгата. Все пак тя е сай-фай шедьовър, може би най-големия.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има една врачанска рок група Дюн, ама и тя е пълен провал..
2
0
 
9
 
! Отговори
Пол Атреидски преди 3 години
Фалшиви Пророци в Днешно Време - Колкото Искаш!
1
0
 
24
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
Това е една от най-най-великите книги някога и заслужава филм на високо ниво !!!